Skip to content
Home » Best Christmas Garland for Fireplace – Kerstslinger voor open haard 2021

Best Christmas Garland for Fireplace – Kerstslinger voor open haard 2021

Best Christmas Garland for Fireplace – Kerstslinger voor open haard 2021

U heeft dus de perfecte haard voor uw woning gekozen. U heeft de periode en stijl onderzocht en het materiaal voor de haard gekozen. Je hebt de beslissing genomen over welk type brandstof het beste is en hebt geleerd hoe je het perfecte vuur maakt. Nu is het tijd om te genieten van uw open haard!

Als je hebt gekozen voor een houthaard, dan is er een grote verscheidenheid aan houtsoorten die ervoor kunnen zorgen dat je vuur goed blijft branden en heerlijk ruikt. De ultieme houtsoorten zijn eiken, walnoot en eucalyptus. Eiken is een hardhout dat uitstekende warmte geeft en langzaam brandt, terwijl walnoot een heerlijk aroma heeft. Eucalyptus brandt snel, spuugt niet en heeft een frisse medicinale geur. Ook een fruitboomhout zoals appel, kers of peer zal een heerlijke geur afgeven. Spar is de perfecte houtkeuze tijdens de kerst en is geweldig voor aanmaakhout. Lariks is een zachthout dat een aangename geur heeft en bovendien een heerlijk krakend geluid afgeeft.

Een goed ontwerp van een schoorsteenmantel vereist de basisregels van balans en verhoudingen. Speel met plaatsing voordat je pronkt met je schoorsteenwaardige items. Bepaal of je een kunstwerk of een spiegel boven de schoorsteenmantel wilt hangen. Een spiegel laat een ruimte groter lijken en het plafond hoger. Een houten frame in een afbeelding zal een aanvulling zijn op een houten frame van een open haard. Gebruik natuurlijke vondsten zoals dennenappels, boomtakken en eikels om je open haard te versieren. Toon uw porseleincollectie of uw dierbare familiefoto’s. Kerst- en verjaardagsvieringen zijn een geweldige kans om de schoorsteenmantel te versieren, kousen op te hangen en kaarten uit te stallen.

Scuttles, hods of log houders zijn essentieel voor het vasthouden van brandstof. Ze kunnen ook een decoratief statement maken naast je open haard. De keuze uit messing, koper of smeedijzer in verschillende uitvoeringen past bij zowel traditionele als eigentijdse decors. Als alternatief kan een aantrekkelijke mand van gevlochten hout de perfecte metgezel zijn voor de open haard.

In de Georgische tijd werd er dagelijks een tralievork gebruikt. Wat is een betere manier om te ontspannen dan gezellig bij de open haard te zitten, beschuitbollen en marshmallows te roosteren of kastanjes te roosteren. Er zijn tal van werktuigen voor dit gebruik. Uitschuifbare toastvorken, kastanjebranders, marshmallowvorken met twee vorken en crumpet-vormige broodroosters zullen bijdragen aan het genot van afternoontea rond de open haard met vrienden of familie, of beide. Tot slot, om je favoriete plekje naast je open haard extra speciaal te maken, kun je een comfortabele fauteuil plaatsen met veel pluche kussens en een warme deken of plaid. Het is de perfecte plek om een ​​goed boek te lezen of gewoon te genieten van de heerlijke warmte, het aroma en de sfeer van uw haard.

Open haarden – decoratieve inspiratie

Houd je haarden het hele jaar door mooi met decoratietips voor alle seizoenen.

De schoorsteenmantel is de perfecte plek om decoratieve items uit te stallen. Door uw decoratie te veranderen met de seizoenen of speciale gelegenheden, kunt u het hele jaar door van uw haard een dramatisch element maken.

Maak indruk

Er zijn veel manieren waarop u uw haarden om de juiste redenen kunt laten opvallen.

Seizoensgebonden – Haal je inspiratie uit de seizoenen en geef je woonkamer een feestelijke sfeer. Verander uw kunstwerken of foto’s voor de wintermaanden in een herfstgevoel. Gebruik oranje en bruine tinten voor plaids om over de bank te draperen en pijp wat dennenappels in een grote glazen kom voor decoratie.
Verjaardagen – Speciale gelegenheden zijn een goed excuus om rond het vuur te verzamelen. Versier je schoorsteenmantel met verjaardagskaarten en spandoeken.

Halloween – Krijg goth en kom in de Halloween-sferen met griezelige accessoires voor je open haard. Plaats een grote kaars aan weerszijden van de schoorsteenmantel en schik kleine bosjes pompoenen voor extra effect.
Kerstmis – Open haarden zijn de perfecte plek om de familiekousen op kerstavond op te hangen. Voeg een slinger toe aan de schoorsteenmantel en versier de ruimte boven de open haard met een krans. Kerstverlichting voegt een vleugje magie toe aan alle gelegenheden, vooral Kerstmis. Wikkel wat twinkelende lichtjes om je slingers en kransen voor een feestelijk tintje.

Het hele jaar door – Als je het hele jaar door een stijlvolle open haard wilt, zijn er een paar must-haves om je schoorsteenmantel er op zijn best uit te laten zien. Een mooi vormgegeven spiegel kan zeer effectief zijn als deze boven uw schoorsteenmantel wordt geplaatst. Ook voor deze plek kan een in het oog springend kunstwerk een goede keuze zijn. Of maak het persoonlijk met een familiefoto. Het belangrijkste bij het decoreren van open haarden is om het simpel te houden. Maak je schoorsteenmantel niet vol met onnodige spullen.

Leer hoe je je schoorsteenmantel kunt versieren

Veel mensen vinden het moeilijk om comfortabel en ontspannen te zijn in hun huis. Dit komt omdat het niet weerspiegelt wie ze zijn als persoon. De manier om dit op te lossen is om het huis te verfraaien met decoraties die iets voor jou betekenen.

Een van de grootste ruimtes in de meeste huizen is de open haard. De open haard wordt beschouwd als het midden van de kamer waarin deze zich bevindt. Het is ook het enige dat bezoekers als eerste zullen vinden. Bij het inrichten van je huis moet je ook je schoorsteenmantel verfraaien.

Het verfraaien van je schoorsteenmantel is geweldig om te doen, omdat het zowel karakter geeft aan de kamer als aan de andere delen van het huis. Er zijn tientallen thema’s en manieren die je kunt gebruiken om de schoorsteenmantel te versieren, en ze zijn allemaal gemakkelijk en creatief.

De meeste mis zullen foto’s van hun familie en jeugd op de schoorsteenmantel plaatsen. Wanneer mensen naar de open haard lopen om de open haard beter te kunnen bekijken, zullen ze meteen naar de foto’s kijken en zich verbazen over hoe kostbaar uw kinderen zijn of hoe mooi u eruitzag op uw trouwdag. Dit zorgt ook voor een geweldige gespreksaanzet.

Sommige mensen nemen genoegen met hun stenen schoorsteenmantel en voegen in plaats daarvan een verscheidenheid aan kaarsen en kruiden toe. Een geweldig ding dat je kunt doen, is om vergelijkbare soorten kaarsen op verschillende hoogtes en in aflopende volgorde te gebruiken. Je kunt er ook wat groen op doen om het een wat aardse uitstraling te geven.

De beste tijd om je schoorsteenmantel te versieren is tijdens de feestdagen. Gedurende deze tijd zijn de mogelijkheden constant. Kerstmis is de tijd waarin velen van ons het leuk vinden om zoveel mogelijk te versieren. Als je voor deze tijd aan het decoreren bent, kun je een verlichte slinger rond de bovenkant van de schoorsteenmantel plaatsen, zodat deze langs elke kant een kwart van zijn lengte valt. Bovenop het midden van de schoorsteenmantel kun je de kribbe set of geurkaarsen plaatsen – die worden omringd door de guirlande.

Het beste wat je kunt doen bij het inrichten van je schoorsteenmantel, is door er dingen op te zetten die laten zien wie je bent. Dit is een onderdeel van uw huis en u moet zich er prettig bij voelen.

Er zijn veel manieren waarop je schoorsteenmantels kunt decoreren, zolang je maar de juiste schoorsteenmantelideeën hebt.

Ideeën voor het decoreren van mantels

Door mooie accenten aan uw huis toe te voegen, kunt u uw persoonlijkheid uitdrukken. schoorsteenmantels zijn een ideale plek om decoratieve accenten toe te voegen die passen bij de rest van uw kamerinrichting. Ongeacht de tijd van het jaar, gebruik deze plek in je woonkamer om flair aan je huis toe te voegen.

Laat de dingen zien waar je van houdt

Iedereen heeft wel een paar van die o zo bijzondere voorwerpen die een ereplaats in een kamer nodig hebben. Haardmantels kunnen de ideale plek zijn voor deze geliefde items. Door dit gedeelte van een kamer te personaliseren, kunt u een centraal punt creëren dat op niets anders lijkt. Of je nu een unieke vaas, antieke boeken, een sierlijke kandelaar of een opvallende spiegel hebt, plaats hem boven de open haard en geef hem een ​​ereplaats in je kamer.

De kunst van het aanbrengen van laagjes

Gelaagdheid omvat de positionering van items op schoorsteenmantels. U kunt vaak een aangenaam effect creëren wanneer u items op het oppervlak plaatst met sommige iets voor of achter andere items. Door de grootte en hoogte van objecten te variëren, ontstaat een aantrekkelijk ontwerp. Houd er echter rekening mee dat minder in deze gevallen meestal meer is. Overbevolking van deze ruimte kan het verwarrend en overbelast maken. Omdat het oog van nature naar dit gebied reist, kan een overvolle schoorsteenmantel een negatieve invloed hebben op een hele kamer. Het is oké om wat ruimte te laten in je ontwerp.

Een vervolg op kleuren en materialen

Ervan uitgaande dat je een overheersend kleurenpalet in een kamer hebt, plaats deze kleuren dan op kleine manieren boven de open haard. Deze continuïteit bereik je door een vaas met bloemen in kamerkleuren of een kandelaar met kaarsen van dezelfde kleur toe te voegen. Als je materialen hebt die elders in de kamer worden gebruikt, voeg daar dan ook een vleugje van toe. Jute kan bijvoorbeeld een rustiek tintje geven als je het nonchalant over de rand van het oppervlak drapeert.

Mengmiddelen

De items die u voor deze locatie kiest, moeten van verschillende materialen zijn gemaakt om een ​​aangename esthetiek te creëren. Glas, metalen, hout, porselein, papier, stof, was en zelfs plastic kunnen samenwerken voor een mooie impact. Houd tijdens het ontwerpen van uw arrangement het totale aantal materialen in de gaten dat u in het ontwerp verwerkt. Het toevoegen van te veel verschillende media kan verwarring en chaos veroorzaken. Probeer in plaats daarvan het mengsel op maximaal vier verschillende materialen te houden.

maak het dik

Probeer iets gewaagds en gedurfds. In plaats van je schoorsteenmantel te vullen met veel kleinere items, ze zorgvuldig te mixen en in lagen te leggen, probeer je slechts één sleutelstuk voor dramatische flair. Een enorme sierlijke spiegel of een enkel groot schilderij kan voor zichzelf spreken zonder dat er iets anders nodig is om het aan te vullen.

Onthoud dat schoorsteenmantels kunnen variëren met de seizoenen om uw kamerontwerp voortdurend bij te werken. Maak het decor lichter en neutraler in de lente en zomer en zwaarder in de herfst en winter. Het toevoegen van feestelijke lichtjes en slingers rond de feestdagen is ook altijd een aantrekkelijke look. Houd deze decoratieve details fris en up-to-date voor een dynamische uitstraling.

Best Christmas Garland for Fireplace – Kerstslinger voor open haard 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.