Skip to content
Home » Best Christmas Mistletoe – Kerst Maretak 2021

Best Christmas Mistletoe – Kerst Maretak 2021

Best Christmas Mistletoe – Kerst Maretak 2021

Maretak is zo’n traditioneel onderdeel van kerstversieringen. Het is een romantische en mooie manier om te decoreren. Je zult een doel hebben om je geliefde te houden.

Begin met de deuren. Een deuropening is een traditionele positie voor vakantiemaretak. Zoek een paar strategische deuropeningen in uw huis om het aan op te hangen. Er zijn verschillende manieren om hem op te hangen, zoals een kleine afwerkspijker of een afneembaar haakje dat met dubbelzijdig plakband wordt vastgemaakt. 3M maakt een assortiment dat het hout niet beschadigt. Zorg ervoor dat de maretak voor de meeste mensen op een goede hoogte hangt.

Kerst middelpunt. Maretak kan naast deuropeningen ook op andere plaatsen worden opgehangen. Je kunt hem op andere manieren in huis plaatsen. Denk aan het gebruik van echte of zijden maretak, zet deze in een mooie schaal in het midden van de eettafel. Combineer het met wat sprankelende vakantieballen – groene ballen zijn ideaal.

Doe maretak in je kransen. Je kunt een mooie deurhanger maken door echte maretak toe te voegen aan een krans gemaakt van echte sparren takken. Gebruik katoen van een doorzichtige vislijn om de maretak stevig aan je kerstkransen te binden. Wat een ontvangst zullen uw gasten ontvangen als ze uw huis binnenkomen.

Maretak kan ook gebruikt worden in een guirlande. Een extra plek om met maretak te gebruiken is in een guirlande. Slingers zien er prachtig uit op pilaren, je trapleuningen en de voorkant van je vuurmantel – waarom voeg je niet een paar takjes maretak toe. Probeer een verborgen manier om te bevestigen (zoals een vislijn). Bind het stevig vast.

Maak een vakantieboeket. Maak een fris arrangement van vakantie-geïnspireerde planten en bloemen en plaats ze in een mooie vaas en voeg wat maretak toe aan de vaas. Het hoeft niet per se echt te zijn om bij andere echte decoratie te worden geplaatst – zolang het maar over het geheel uitkijkt.

Het is gemakkelijk en leuk om toe te voegen aan je kerstversiering. Mis geen kus onder de maretak deze feestdagen!

Alles wat je moet weten over de maretakplant

Kerstmis staat voor de deur en u kunt maretak in uw eigen tuin planten om uw eigendom te versieren. Maretakstekken kunnen worden gebruikt voor binnendecoratie omdat ze lang levendig en groen blijven. Het ophangen van de maretakstekken in huizen is een populaire kersttraditie die zich over de hele wereld heeft verspreid en zonder kerstversiering als onvolledig wordt beschouwd.

Maretakplant is ook algemeen bekend als Amerikaanse Maretak en de wetenschappelijke naam is Phoradendron flavescens. Het is een parasitaire plant of struik die van nature groenblijvend is. Het heeft een houtachtige stengel die gezwollen is op de knopen. De plant draagt ​​mooie witgekleurde en kleine decoratieve bessen. Maretak kan groeien op omringende planten en is zelfs te zien op grote bomen zoals appel, meidoorn, esdoorn, wilg en plataan of eik. De plant heeft levendig groen gekleurd blad met een mooie textuur.

Maretakplant kan worden vermeerderd uit zaden door een handvol bessen uit te knijpen totdat de plakkerige, lijmachtige substantie eruit komt. Deze kleverige lijm helpt de zaden aan de takken of schors van de gastheerboom te kleven en fungeert als een metgezel bij het ontkiemen van zaden. Het duurt ongeveer een jaar voordat er tekenen van ontkieming of spruiten op de schors van de gastheer verschijnen. De plant heeft ongeveer drie tot vier jaar nodig om decoratieve bessen te vestigen en te produceren.

Een andere manier waarop de plant zich verspreidt, is via vogels. De vogels strooien meestal zaden van de maretakplant in de vorm van uitwerpselen op de takken of bladeren van een boom. Deze zaden hebben de neiging om te ontkiemen en wortels te produceren in de schors of takken van de gastheerboom. Het is raadzaam om geen maretak te kweken in de buurt van fruitbomen zoals pruimen en appels, omdat de plant zich krachtig kan verspreiden en een bedreiging kan vormen voor uw fruitbomen. Overgroei van maretak kan ook leiden tot verminderde fruitproductie door de gastheerboom.

Maretak heeft toevallig een langzame groeisnelheid, dus het is raadzaam om planten van een gerenommeerde kwekerij te kopen in plaats van ze uit zaden te vermeerderen. Het ontkiemen van zaden kan erg lang duren en het kan enkele jaren duren voordat de plant bessen begint te produceren. Je kunt planten kopen die verkrijgbaar zijn in de meeste kwekerijen en ze opnieuw planten in je tuin om gedoe te voorkomen. Maretak kan worden gekweekt in de buurt van enorme en gezonde bomen die de plant kunnen huisvesten.

Koop maretak en fleur je huis op

Kerstmis zou gewoon niet hetzelfde zijn zonder maretak. Het is een van de meest erkende symbolen van de feestdagen en is al generaties lang een traditie. In veel Europese culturen komt de plant ook prominent voor in lokale mythologieën.

De meeste mensen kopen maretak als decoratie voor de wintervakantie. Het wordt gewoonlijk tot kransen gemaakt of boven deuropeningen gehangen en is tijdens de kerstperiode elk jaar in miljoenen huizen te zien. De traditie van het ophangen van maretak is terug te voeren tot Europa, en meer specifiek Engeland. En hoewel het voor velen een prominent onderdeel van Kerstmis is, is de traditie zelf relatief nieuw, met weinig vermeldingen ervan vóór de 18e eeuw.

Maretak is van nature een parasitaire plant die groeit door de hulpbronnen van een bestaande boom te ondermijnen. Over het algemeen kunnen deze planten de groei vertragen van elke boom waaraan ze zich hechten, maar het is bekend dat ze een boom volledig doden als er een zware plaag is. Hun zaden worden verspreid door het afval van vogels die van boom naar boom gaan en snel nieuwe bomen vormen waarop ze kunnen groeien.

Ondanks zijn lange geschiedenis als hinderlijke plant, kopen miljoenen mensen elk jaar maretak voor hun vakantievieringen. Volgens de traditie mag een takje maretak de grond niet raken vanaf het moment dat het wordt afgesneden tot het moment dat het wordt weggegooid. Veel mensen laten het het hele jaar door hangen, totdat het de volgende kerst wordt vervangen door een vers takje. Dit zou huisbranden en blikseminslagen voorkomen, hoewel er zeer weinig bewijs is om dit te ondersteunen.

Een van de meest populaire redenen voor mensen om maretak te kopen, is kussen. Ervan uitgaande dat ze van Scandinavische oorsprong zijn, is het de gewoonte dat twee mensen die elkaar ontmoeten onder een hangend takje maretak, verplicht zijn elkaar te kussen. De traditie komt uit de Scandinavische mythologie en is van generatie op generatie doorgegeven. Voor de meeste mensen in de westerse wereld is dit de meest erkende reden om de plant tijdens de feestdagen als decoratie te gebruiken.

De perfecte kersttafeldecoratie kiezen

  • Kerstmis is de enige tijd van het jaar waarin het hele gezin samenkomt en rond de eettafel zit om te genieten van een feestelijke maaltijd. De feeststemming is overal en het kiezen van opvallende kersttafeldecoraties is een geweldige manier om al deze seizoensgebonden vrolijkheid in huis te halen. Hieronder vindt u een selectie van tips om uw kersttafel er dit jaar absoluut fantastisch uit te laten zien.
  • Een geweldig middelpunt zal uw kersttafel altijd verfraaien. Het wordt het middelpunt van elk kerstdiner en kan heel leuk zijn om te maken! Iedereen zal zijn eigen ideeën hebben over wat het perfecte middelpunt van Kerstmis is, maar misschien wilt u dennenappels, hulst en maretak overwegen, want deze doen allemaal erg denken aan Kerstmis en het winterseizoen. Je kunt zelfs je middelpunt afstoffen met wat spray-on kunstsneeuw voor een originele en creatieve manier om die perfecte kerstsfeer te creëren!
  • Wanneer je je kersttafel plant, wil je misschien even de tijd nemen om na te denken over wat voor soort servetten het beste passen bij de tafelesthetiek waar je voor gaat. Kleuren als wit, pastelblauw en paars zijn perfect om een ​​besneeuwd, winters gevoel op te roepen. Als je de voorkeur geeft aan een meer traditionele kersttafellook, dan zullen groen, rood en goud je de klassieke feestelijke sfeer geven waar je naar streeft. Als je eenmaal je servetten hebt gekozen, vouw ze dan in plaats van ze gewoon plat op tafel te leggen tot een zilveren servetring om je tafel een beetje extra glans te geven.
  • Wat is een betere manier om uw kersttafel tot leven te brengen dan met een paar stijlvolle en aantrekkelijke kaarsen? Een set goed geplaatste kaarsen weerspiegelt de warmte van de kerstsfeer en creëert een perfecte, magische sfeer voor een mooi kerstdiner. Kaarsen zijn er in een breed scala aan stijlen en kleuren, zodat u ervoor kunt zorgen dat ze passen bij de door u gekozen lay-out en kleurenschema.
  • Voor dat extra persoonlijke tintje kunt u uw gasten zich echt speciaal laten voelen door voor elke persoon een plaatskaartje te verstrekken. Je kunt deze zo eenvoudig of creatief maken als je wilt, en het zal dienen als de finishing touch voor je perfecte kersttafeldisplay. Plaatskaarten geven je ook de toegevoegde bonus dat je kunt beslissen waar je iedereen wilt plaatsen, zodat je zitplaatsen kunt regelen om een ​​zo levendig en leuk mogelijk dinergesprek te garanderen.

Dus in de aanloop naar Kerstmis, wanneer je een miljoen dingen aan je hoofd hebt en je bent bezig met het inpakken van cadeautjes en het plannen van de kerstmaaltijd, vergeet dan je kersttafeldecoratie niet!

Kent u de oorsprong van kersttradities?

Er zijn veel tradities en symbolen die we associëren met Kerstmis, waaronder de kerstboom, koekjes voor de kerstman achterlaten en kerstkaarten en cadeautjes sturen. Als je bent zoals de meesten, respecteer je alle tradities die heilig zijn voor je familie zonder na te denken over waar ze vandaan kwamen of waarom ze in de eerste plaats zo populair werden.

Hoewel je niet hoeft te weten waarom je de kerstvakantie viert zoals je doet, zorgt het drinken van een eierkoekje voor de open haard voor een interessant gesprek. Dus, als u klaar bent om uw familie en vrienden te verbazen met uw kennis van de kerstvakantie, breng dan deze interessante feiten over de meest gevierde vakantie naar voren.

De moderne term Kerstmis vindt zijn oorsprong in het Oud-Engelse “cristes masse”, wat “kerst” betekent. De naam Christus vindt zijn oorsprong in de Griekse taal, de taal die door Christus zelf werd gesproken. De Griekse vorm van het werk was Khristos, wat ‘gezalfde’ betekent.

De oorsprong van de kerstboom dateert eigenlijk duizenden jaren voor Christus en de geschiedenis van het christendom. De boom vindt zijn oorsprong in de tijd van de Druïden, een samenleving bestaande uit tovenaars, profeten en priesters. Tijdens de druïde winterzonnewende, die op 21 december viel, versierden de druïdenpriesters buitenbomen met appels en staken kaarsen aan om hun waardering voor hun god Odin te tonen. De kaarsen vertegenwoordigden het eeuwige licht van hun zonnegod Balter. Christenen namen het gebruik later op grote schaal over en versierden hun dennenbomen met appels om de gal van genade van Adam en Eva te vertegenwoordigen.

De eerste kerstboom is toegeschreven aan een strijder van de kruistochten, Winfried van Engeland, die volgens de legende naar de noordelijke bossen was gereisd om zich voor de heidenen te verbergen. Toen Winfried een weerbarstige menigte tegenkwam die zich voorbereidde om een ​​menselijk offer te brengen voor de heilige eik van Geismar, hakte hij de verfoeilijke boom om en er sprong onmiddellijk een dennenboom op van waar de eik stond. Winfried beweerde dat de boom de drie van Christus was, die de liefde en vriendelijkheid vertegenwoordigde die in ieders huis zouden moeten zijn.

De Kerstman is een levendige, vrolijke en dikke oude kerel die op kerstavond de wereld rondreist om cadeautjes te bezorgen aan verdienstelijke kinderen. De huidige kerstman vindt zijn oorsprong in Sinterklaas. Deze patroonheilige werd op schilderijen afgebeeld als de gewone persoon die hij was, maar kreeg in de jaren dertig een make-over van de Coca-Cola Company. Juist; onze geliefde kerstman is niets meer dan een slimme marketingtruc. En je dacht dat het moeilijk was toen de kinderen in de speeltuin je vertelden dat de kerstman niet bestond.

Kerstkaarten werden in de jaren 1840 in Groot-Brittannië geïntroduceerd met de introductie van de postdienst en de penny stamp. Terwijl een cent in die tijd veel geld was, was het verzenden van kerstkaarten in de jaren 1860 nog heel gewoon.

Hulst en maretak worden ook toegeschreven aan de druïden. De oude druïden waren de eerste samenleving waarvan bekend was dat ze takjes hulst en maretak bij zich droegen. De druïde priesters geloofden dat hulst het hele jaar door groen en levendig kon blijven omdat het magische eigenschappen bezat. We hebben misschien ook enkele andere belangrijke tradities van de druïden opgepikt. Denk je dat het toeval is dat de kleuren hulst, groen en rood de kleuren zijn die tegenwoordig met Kerstmis worden geassocieerd? Maretak, aan de andere kant, vertegenwoordigde vruchtbaarheid en werd door de christelijke kerk neergekeken vanwege de associatie met niet-maagdelijkheid.

Het geven van geschenken kwam van de Romeinen naar ons toe. De Romeinen wisselden hulstkransen uit als geschenk tijdens hun Saturnalia-festival, dat samenviel met de winterzonnewende van de Druïde. De kransen waren een symbool van het eeuwige leven. Later versierden veel christenen hun huizen met hulst tijdens het Saturnalia-festival om vervolging door de Romeinen te voorkomen. Uiteindelijk werd hulstversiering ook opgenomen in christelijke praktijken.

So, now that you know a little more about why you do the things you do during the Christmas season, why not check out some other tidbits of historical knowledge you can discover to share at your next holiday gathering.

 

Best Christmas Mistletoe – Kerst Maretak 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.