Skip to content
Home » Best Christmas Nativity Scenes Set – Kerst Kerststallen Kerststal 2021

Best Christmas Nativity Scenes Set – Kerst Kerststallen Kerststal 2021

Best Christmas Nativity Scenes Set – Kerst Kerststallen Kerststal 2021

Kerststal buiten

Soms, met de drukte van het kerstseizoen, is het mogelijk om de echte reden te vergeten waarom mensen samenkomen en 25 december vieren; de geboorte van Jezus.

Een geweldige manier om deze gelegenheid te markeren en mensen eraan te herinneren is om versieringen te gebruiken om de traditionele kerststal en de geboorte van Jezus na te bootsen, maar in plaats van je decoraties te beperken tot alleen het huis, waarom zou je dan niet je eigen kerststal buiten maken? ook voortuin? Een buitenthema gebaseerd op de kerststal kan echt bijdragen aan het feestelijke gevoel van het huis en een speciale warmte in huis brengen, terwijl het tegelijkertijd een zachte herinnering aan de ware betekenis van Kerstmis geeft.

Er is een hele reeks kerstversieringen beschikbaar om u te helpen bij uw kerststal, waarvan de basis typisch de kribbe is waarin Jezus werd geboren. In de kribbe zou je Jezus in zijn kribbe hebben met Maria en Jozef aan zijn zijde en mogelijk een engelfiguur die over hen uitkijkt. Buiten de kribbe zou een karakteristieke kerststal dan figuren hebben die de drie wijzen, de herders en dieren voorstellen met een ster erboven.

Je kunt ook kerstverlichting gebruiken om belangrijke delen van het scherm te markeren en het beter zichtbaar te maken wanneer de koude winternacht invalt. Als je toevallig ook een lichte sneeuwval krijgt, heb je een echt magisch tafereel.

Als je een kerststal voor buiten wilt maken voor je eigen huis, moet je nadenken over de kosten van je decoraties en hoe je ze wilt opbergen als de festiviteiten voor het jaar voorbij zijn.

De traditie van de kerststal – Achtergrond achter de kerststal

De kerststal is een aloude traditie die in veel huizen te zien is, en is een geïntegreerd onderdeel van de christelijke religies en de kersttijd. Het is de voorstelling van het Christuskind dat gewoonlijk in een kribbe wordt geplaatst met zijn moeder Maria en vader Jozef in een stal met enkele boerderijdieren. Het doel van de kerststal is om de echte reden te herinneren waarom Kerstmis wordt gevierd. Dit is een fysieke weergave van de geboorte van Christus.

De eerste driedimensionale voorstelling wordt toegeschreven aan St. Franciscus van Assisi. De jezuïeten van Praag in het jaar 1562 worden gecrediteerd met de eerste moderne kerststal in kribbe-stijl. Santons zijn beeldjes van klei die in het zuiden van Frankrijk, voornamelijk in de Provence, worden gebruikt om de geboorte van Christus te vertegenwoordigen en kunnen uit honderden beeldjes bestaan ​​in plaats van alleen de hoofdset die je normaal gesproken ziet.

Door gebruik te maken van de beeldjes die tot kerstavond met de kribbe leeg zijn geplaatst, de herder op eerste kerstdag, de drie wijzen op drie koningendag, kan met deze afbeeldingen het hele verhaal van de geboorte van Christus worden verteld. Afhankelijk van het gebied mag een kerststal pas in februari of al op 15 januari worden verwijderd. Natuurlijk zijn er mensen die de kerststal direct na Kerstmis verwijderen. Het hangt af van de specifieke tradities van het gezin of de groep die de kerststal ophangt en hoe traditioneel ze zijn. De kerststal is ook een verhaal en zo vaak zal een kerk of groep het kerstspel van de kerststal opvoeren. Het verhaal gaat over Maria en Jozef die geen kamers beschikbaar vinden, en Maria die op het punt staat te bevallen, onderdak vinden in een eenvoudige schuur of grot, afhankelijk van het verhaal, waar Maria bevallen is van Jezus.

Een kerststal bestaat meestal uit een schuur of grot die groot genoeg is voor de beeldjes die gebruikt gaan worden. Er is meestal een kleine wieg, een baby Jezus, Maria, Jozef, verschillende dieren en het kan al dan niet de wijzen of drie wijzen en de herder, engelen of de ster bevatten. De stukken variëren meestal op basis van het soort kerststal en hoe compleet het is, veel mensen hebben gewoon een schaap, os, de kribbe, schuur, Maria en Jozef en Jezus.

De kerststal heeft veel verschillende afbeeldingen en kan van elk materiaal gemaakt worden. Van grote plastic voorstellingen die van binnenuit verlicht kunnen worden en gebruikt kunnen worden als gazondecoratie tot kleine beeldjes van kristal, glas of steen. Kerststallen kunnen zelfs gemaakt worden van boetseerklei, papier of vilt. Ze kunnen een afbeelding of een driedimensionale weergave zijn. Er zijn buiten kerststallen die voor huizen worden geplaatst, of veel kleinere Hummel of Fontanini kerststallen die op tafels kunnen worden geplaatst.

De kerststal stelt de kerststal van Christus voor en is een belangrijk symbool van het christelijk geloof. Het herinnert mensen aan een bescheiden begin en dat Christus werd geboren uit eenvoudige en nederige mensen. Het vertegenwoordigt de belangrijke dingen in het leven en dient als herinnering aan deze dingen voor de mensen die ernaar kijken, aangezien de geboorte de ware betekenis van Kerstmis symboliseert.

Kerst Kerstsets: wat zijn ze en waar vind je ze

Religie is nog steeds een zeer belangrijk onderdeel van de Italiaanse cultuur. Het is dan ook geen verrassing dat Kerstmis zo’n belangrijke rol speelt in de Italiaanse tradities – niet vanwege het soort handel dat je in andere landen ziet, maar om de juiste redenen: de geest van geven, het gevoel van optimisme dat alles mogelijk is.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat kerststallen een groot deel uitmaken van de Italiaanse cultuur met Kerstmis.

De allereerste levende buitenkerststal werd gemaakt door St. Franciscus in het begin van de 13e eeuw in een grot in de buurt van het klooster van het kleine Italiaanse stadje Greccio. Hij gebruikte de kerststal om het kerstverhaal tot leven te brengen voor de lokale bevolking die er, als grotendeels ongeschoold, niet over had kunnen lezen. Lokale mensen die gewend waren om alle hoofdpersonen te spelen, moeten het bijzonder betekenisvol hebben gemaakt voor de parochianen.

En zo werd de traditie van kerststallen geboren; de levende buitenkerststal is nog steeds te zien in veel kleine Italiaanse dorpjes. Van zijn oorsprong als een live buitenscène, verspreidde het idee om de binnenkerststal na te bootsen als onderdeel van feestelijke decoraties zich snel over West-Europa. Het is een van de weinige kersttradities die zowel de tijd als verschillende culturen heeft overleefd. Tegenwoordig staat het in Frankrijk bekend als de ‘crèche’, in Duitsland een ‘crib’, in het Verenigd Koninkrijk een ‘crib’ en in Italië, een ‘presepe’ of ‘presepio’ (de meervoudsvorm van beide is ‘presepi’.

Dus Kerstmis Kerstsets zijn een belangrijk onderdeel van elk Italiaans huis van begin december tot het feest van Driekoningen op 6 januari, en families behandelen hun geboorte als gewaardeerde familiestukken die ze als jong stel beginnen te verzamelen en elk jaar uit de honderden toevoegen. van ‘presepe’-beeldjes die in winkels en markten in het hele land worden verkocht – de beroemdste in december op Piazza Navona in Rome.

De favoriete maker van Italiaanse kerststallen van de hoogste kwaliteit is een bedrijf genaamd ‘Fontanini’. Het is eigendom van een familie en werd in 1908 opgericht door Emanuele Fontanini als een klein, lokaal eenkamerbedrijf in het kleine Toscaanse stadje Bagni di Lucca, waar het bedrijf nog steeds is gevestigd. Fontanini is misschien uitgebreid, maar het is nog steeds gespecialiseerd in met de hand geschilderde kerststalfiguren – het wordt als een grote eer beschouwd om voor hen te werken en enkele van de meest getalenteerde schilders in Italië zijn tegenwoordig in dienst van het bedrijf.

Prachtige kerststal in houten sets uit Holy Land

De geboorte van Christus staat bekend als de geboorte van Jezus Christus. De kerststallen hebben een speciale betekenis in de kersttijd, wanneer ze worden gepresenteerd in de vorm van een tentoonstelling die de dag van Christus’ geboorte voorstelt.

Nu zijn de kerststallen begaafd in de vorm van kerst-kerstsets. De kerststallen zijn te vinden in verschillende soorten materialen op de markt en worden door mensen aangeboden als cadeau aan hun familie of vrienden. Kerststallen waren te vinden in hout of metaal. Het materiaal dat bij het maken wordt gebruikt, bepaalt de kosten van de set die je koopt. De meest populaire kerststallen zijn die verkocht in Holy-Land, die zijn gesneden uit olijfhout.

Verschillende ambachtslieden uit het Heilige Land zijn bezig met het ontwerpen van prachtige kerststallen uit olijfhout. Het olijfhout dat in de decoratieve stukken wordt gebruikt, komt uit het land Jeruzalem en Bethlehem (het thuisland van Jezus Christus). De exclusieve kwaliteiten van het olijfhout zijn voeding en glans die nog vele jaren meegaan. Zo blijven de kerststallen heel lang in je huis en vertellen ze de verhalen van de geboorte van Christus aan je nakomelingen.

De kerststallen van olijfhout waren verkrijgbaar in verschillende scènes, waaronder Jezus in de kribbe, Jezus met Moeder Maria en de hele scène met de drie koningen, de nederige herder en de maagd Maria. Deze kerststallen zijn gemaakt met zulke fijne details dat de diepste spirituele gevoelens van de ontvanger onmiddellijk worden gewekt. Deze sets weerspiegelen prachtige herinneringen aan het leven van Jezus en zouden geweldige cadeaus zijn voor iedereen die de aanwezigheid van Almachtige God wil voelen. Door de kerststal in uw huis te houden, krijgt uw huis een positieve uitstraling die heiligheid en heiligheid omvat.

Houten kerststallen zijn perfecte cadeaus ter gelegenheid van Kerstmis, Doop en Nieuwjaar. Deze kerststallen kunnen in uw huis worden bewaard om een ​​vredige sfeer te creëren of u kunt ze gebruiken om de schoorsteenmantel van uw huis te versieren. Je kunt het in je huis plaatsen en het zal je zeker de aanwezigheid van god laten voelen. Je kunt het voor jezelf kopen of cadeau doen aan je familie en vrienden. Het geschenk zou zeker gewaardeerd worden door de ontvanger en aanleiding geven tot hun diepste emoties met betrekking tot Jezus Christus.

Je kunt deze prachtige eerbiedwaardige stukken van Holy-Land kopen of ze openen via online winkels. U kunt online zoeken naar winkels die kerstballen verkopen die in Holy-Land zijn gemaakt.

Advent vieren met kerststallen

Kerststallen zijn zeer populaire toevoegingen aan elk huishouden tijdens de adventsperiode. Ze beelden de geboorte van Jezus uit. Christelijke kerststallen tonen normaal gesproken Jezus in een kribbe, Jozef en Maria in een schuur, stal of schuur. Een muilezel en een os vergezellen hen meestal. Het tafereel omvat ook de drie wijzen, herders, engelen en de ster van Bethlehem. De traditionele taferelen die de herders en drie wijzen samen laten zien, zijn niet trouw aan het verhaal zoals dat in de Bijbel wordt verteld. In de bijbel arriveerden de drie wijzen na de geboorte van Jezus.

Kerststallen worden tijdens de adventsperiode tentoongesteld in huizen, kerken en dorpstuinen. Voor de adventskerstvieringen worden grote kerststallen met levende dieren en mensen gemaakt. Kerststallen worden in Europese landen crèches genoemd.

St. Franciscus van Assisi wordt gecrediteerd met het populariseren van de geboortetraditie. In een kerstavonddienst in 1223 voerde hij een eenvoudige re-enactment uit van de geboorte van Jezus, met de nadruk op de kribbe. Hij liet de geboorte tot leven komen. Het idee sloeg aan en de kribbescènes breidden zich uit en kregen meer culturele kenmerken van Italië tot Frankrijk, Duitsland en Spanje. Tegenwoordig heeft bijna elke cultuur ter wereld zijn unieke weergave van de kerststal.

Een typisch Franse Noel-kwekerij bestaat uit figuren genaamd Santos. Deze figuren, oorspronkelijk gemaakt van hout, was of klei, komen in hun werkkleding om de Heilige Familie te bezoeken. Ze brengen de cadeautjes van het Christuskind dat ze hebben gemaakt of gekweekt, gejaagd of verkocht. Ze voeren of bieden eenvoudige gebaren van bedachtzaamheid. Ze waren een manier om religie thuis te brengen na de Franse Revolutie. Kerken werden geplunderd en gesloten. Kerstnachtmis en kerststallen in de buitenlucht werden verboden. Dit dwong mensen tot het opzetten van crèches in hun eigen huis. De displays werden in de loop van de tijd uitgebreider en het hele Provençaalse dorp werd nagebouwd. Typische personages uit het dagelijks leven: de visboer, bakker, bloemist, groenteboer, de burgemeester, pastoor, non, vroedvrouw met haar wieg, de visser met zijn netten en de herder met zijn cape en wandelstok. Het landschap wordt vaak ontwikkeld met bomen, rivieren, heuvels, het hele stadsbeeld met de kerststal als middelpunt.

Advent-festiviteiten in Italië zijn onder meer doedelzakspelers of zampognari die oude heuveldeuntjes spelen in afwachting van de komst van Jezus. Deze doedelzakspelers zijn populair in Italiaanse kerststallen. De Italianen kijken traditioneel op kerstavond naar de vele uitgebreide kribbetaferelen. Ambachtslieden creëren gedetailleerde landschappen rond de scènes van de kribbe: kleine bomen, meren, rivieren, grotten, hangende engelen en lokale helden. De meest uitgebreide en mooie kerststallen zijn opgesteld in kerken.

Kerststallen zijn tegenwoordig gebruikelijk in christelijke huizen, vaak weergegeven op mantels of onder de kerstboom. Adventskransen, adventskalenders en kerstkransen zijn ook populair voor adventsvieringen.

Twee kerststallen

Scène één. Kleinzoon Scotty werd geboren op 14 augustus 1995. Een niet-chirurgische hartaandoening nam hem na slechts twee dagen van ons weg. Gedurende die twee dagen, in de duisternis en stilte van een ziekenhuiskamer, lag hij in de armen van zijn moeder, ‘ingebakerd’ zoals de oudere bijbels zeggen. Zijn maagdenpalmblauwe ogen fonkelden en keken nu naar zijn vader, toen naar zijn moeder, toen naar zijn grootmoeder Mary en toen naar mij. Zijn ogen, zo helder en alwetend, gaven ons een boodschap over Gods doel, zelfs voor dit korte leven. We kregen een tweedaagse gezinsoproep tot liefde en geloof. Welgevormde lippen gingen open en vormden onuitgesproken maar goddelijke woorden voor ons van vreugde in verdriet en licht in duisternis. Toen de dokter de kamer binnenkwam voor een laatste controle, vormde zich een kleine luchtbel op Scotty’s lippen. Het ontsnapte en zweefde naar de hemel, waar we ons zelfs vandaag de dag nog voorstellen als een maagdenpalmster, blauw aan de hemel en Gods glorie weerkaatsend.

Scène twee. Een andere baby genaamd Jezus van Nazareth werd geboren tijdens het bewind van koning Herodes, dat eindigde in 4 voor Christus. In die vroege uren en dagen van Jezus’ kinderjaren was er inbakeren en borstvoeding, vreugde en hoop. Jezus’ ogen rolden ongetwijfeld heen en weer en straalden vreugde en goddelijke glorie naar degenen in de buurt die slechts schimmige figuren van ouders of herders of zelfs koningen leken. Misschien bracht elk knipperen van die ogen een boodschap van goddelijk doel over; misschien zinspeelden ze al op verdriet om Mary. Zijn welgevormde lippen zouden zijn eigen onuitgesproken woorden tot Maria en Jozef hebben geopend en gevormd.

De Bijbel is geen onbekende voor geboorten, of het nu gaat om de geboorte van een kleinzoon of het Christuskind. Jesaja 52:7-10 nodigt ons uit om aan geboorte te denken als de komst van een boodschapper met goed nieuws. Een andere lezing, Psalm 98, verkondigt wat elke moeder en vader weet over een pasgeboren kind: het maakt veel vreugdevolle geluiden voor de Heer. Echter, Hebreeën 1:1-4 en Johannes 1:1-14 brengen ons naar het centrum van het mysterie van elke geboorte — zelfs wanneer geboorten ons verdriet en schijnbare duisternis brengen, onthullen ze ook Gods heerlijkheid en vertalen ze duisternis in licht.

Best Christmas Nativity Scenes Set – Kerst Kerststallen Kerststal 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.