Skip to content
Home » Best Christmas Placemats – Kerst Placemats 2021

Best Christmas Placemats – Kerst Placemats 2021

Best Christmas Placemats – Kerst Placemats 2021

Het is altijd leuk om kerstkaarten te krijgen en veel mensen vinden het leuk om ze tijdens de feestdagen te laten zien, maar wat doe je ermee als de kerst voorbij is? Hoewel je je kaarten kunt wegleggen om ze volgend jaar weer te laten zien, krijg je uiteindelijk meer kaarten dan je op je tafels, tellers of mantel kunt leggen. In plaats van gekoesterde kaarten weg te gooien, kunt u overwegen ze te gebruiken om zelfgemaakte kerstplacemats te maken. Je kunt de placemats gebruiken op je feesttafel, of ze gebruiken om de kindertafel te versieren. Naast het toevoegen van een beetje decoratie, helpen ze ook om rommel te bevatten en kunnen ze snel worden schoongemaakt met een vochtige doek.

Jij hebt nodig:

  • kerstkaarten
  • Schaar
  • Constructie papier
  • Lijm
  • Helder laminaat

Stap een

Knip interessante illustraties of afbeeldingen uit je kerstkaarten om je placemats te maken.

Stap twee

Schik de uitgesneden afbeeldingen op vellen bouwpapier totdat u tevreden bent met het uiterlijk van uw placemats.

Stap drie

Gebruik lijm om alle afbeeldingen op hun plaats te bevestigen. Wacht tot de lijm droog is voordat je doorgaat naar de volgende stap.

Stap vier

Sandwich de afgewerkte placemats tussen vellen doorzichtig laminaat. Zo bescherm je de placemats tegen het morsen van eten of drinken en veeg je ze gemakkelijk schoon en bewaar je ze tot volgend jaar.

Stap vijf

Knip het overtollige doorzichtige laminaat af met een schaar, maar laat een klein randje laminaat rond de rand van de placemat om te voorkomen dat het papier wordt blootgesteld.

Tips:

Als u geen transparant laminaat kunt vinden, kunt u stroken doorzichtige verpakkingstape gebruiken om de voor- en achterkant van uw zelfgemaakte kerstplacemats volledig te bedekken.

Je kunt ook glitter of verf aan de placemats toevoegen voordat je het laminaat aanbrengt.

Gebruik je scrapbookvaardigheden om placemats te maken voor Kerstmis

Maak je kersttafel dit jaar extra speciaal door gepersonaliseerde plakboekplacemats voor je tafel te maken. Hier is hoe.

Het is waarschijnlijk een goed idee om voor dit idee een normale 12 x 12 pagina-indeling te gebruiken. Ontwerp de lay-out van je placemats op een ruw vel papier van 12 x 12 cm. Het is een goed idee om hetzelfde ontwerp te gebruiken voor al je placemats. Elk zal uniek zijn, maar met hetzelfde onderliggende ontwerp om ze allemaal bij elkaar te passen. Het is een goed idee om de zijkant van een plaat aan de ene kant van uw lay-out te volgen en de andere kant te gebruiken voor uw kenmerkende foto’s. Op deze manier heeft je voltooide ontwerp een halve cirkel die een kant van je placemat bedekt, die je naar wens kunt versieren en je foto’s aan de andere kant.

U kunt uw kleurenschema hetzelfde houden of verschillende kleurenschema’s gebruiken, afhankelijk van uw persoonlijke smaak. De mijne laten allemaal een deel van het kerstverleden zien, maar zijn allemaal verschillend. Gebruik het bovenstaande lay-outidee om eerst uw achtergrondpagina te kiezen. Knip vervolgens je halve cirkel uit een contrasterend patroonpapier. Plak deze aan de linkerkant van je layout met de platte kant van de cirkel tegen de linkerkant van de pagina.

Plaats en plak vervolgens uw foto of foto’s aan de rechterkant van de cirkel. Als uw achtergrond druk is, kan het een goed idee zijn om uw foto’s te matteren voordat u ze op de achtergrond plakt. Nu voor het leuke gedeelte. Gebruik je fantasie om je placemat op elke gewenste manier te verfraaien. Ik zou wegblijven van omvangrijke versieringen op een placemat, anders zal je eten wiebelen als je het probeert op te eten. Probeer stickers, touw, lint, stroken papier aan de rechterkant van de pagina, fotohoeken, etiketten, papieren letters of iets anders dat uw lay-out niet omvangrijk maakt. Ik gebruikte over het algemeen de halve cirkel voor mijn kopje en dagboek op de meeste van mijn placemats. Als de foto wat herinneringen naar boven bracht, heb ik wat meer journaling gedaan onder aan de foto.

Je kunt 12 x 12 blokken vilt knippen om onder je placemat te plakken. Als je de placemat wilt verstevigen zou je ook een dik stuk karton kunnen gebruiken, maar dat vond ik niet nodig. Nu hoef je alleen nog maar je lay-outs naar een print- en kopieerwinkel te brengen en hen te vragen ze te lamineren in een redelijk slijtvast plastic.

Nu heb je een set mooie en originele placemats die het gesprek van de tafel zullen zijn tijdens je kerstdiner.

Kerst is goedkoop met gepersonaliseerde cadeaus

Kerstmis is en zal altijd het seizoen van goede wil zijn; die gelukkige en magische tijd van het jaar waarin vrienden en families samenkomen om het te vieren. Het is een tijd van het jaar waarin we ons extra inspannen om rekening te houden met anderen, of het nu gaat om het kopen van een cadeau, het sturen van een kerstkaart of het helpen van iemand in nood. Helaas kan het voor velen een stressvolle tijd van het jaar zijn, omdat Kerstmis niet altijd goedkoop is. Velen eindigen met een oplopende schulden die tijdens de vakantieperiode zijn opgebouwd en dit is echt niet nodig. Kerstmis gaat over saamhorigheid en magie, hoe oubollig het ook mag klinken, we waarderen onze dierbaren allemaal meer in deze tijd van het jaar.

Als je denkt aan de financiële last die Kerstmis kan zijn, denk dan eens aan alle onnodige dingen die we vaak kopen om de rekeningen te verhogen. Kerstversieringen kunnen jaar na jaar worden gebruikt, dus het is niet nodig om elke kerst meer te kopen. Kerstkaarten kunnen worden vervangen door vrolijke kerstmails met foto’s die niet alleen gratis zijn, maar ook interessanter om te ontvangen. Winkelen voor kerstvoedsel is altijd overdreven, dus bereid je voor met een lijst en houd je eraan. Eindelijk de hoofdschuldige: kerstcadeaus. Het uitwisselen van geschenken is een kersttraditie die teruggaat tot bijbelse tijden, dus we zullen het niet snel weggooien. Bij het kopen van cadeaus is het belangrijk om goed na te denken over voor wie je iets koopt en wat je budget is voordat je jezelf aan de genade van je bank overgeeft om je arme kleine creditcard moe te maken.

Het belangrijkste om te onthouden is dat een geschenk niet duur hoeft te zijn om het speciaal te maken; in feite zijn het vaak de meer persoonlijke en ingehouden geschenken die jaar na jaar de winnaars zijn. Een van de meest ontroerende cadeaus die je met Kerstmis kunt geven, is een persoonlijk cadeau. Gepersonaliseerde cadeaus nemen het over als een van de meest populaire cadeaus die er zijn. Ze zijn er in vele vormen, waaronder mokken, placemats, onderzetters, fotolijsten, fotoboeken, canvasafdrukken, t-shirts, teddyberen, slabbetjes, puzzels en meer! Deze kerstcadeaus kunnen worden bedrukt met elke foto of tekst, zodat je volledige controle hebt over de creatie van je cadeau. Misschien een “This is your life”-stijl fotoboek voor je partner of een Disney-prinsespuzzel met je eigen kleine prinses.

Kousstuffers zoals gepersonaliseerde sleutelhangers, presse-papiers en sneeuwbollen zijn zeker een traktatie in elk huishouden!

Druk deze kerst dus (voor weinig geld) je kerstsfeer uit met gepersonaliseerde cadeaus. Je zult veel plezier beleven aan het ontwerpen ervan en je zult de grootste vreugde ervaren als je de vreugde op de gezichten van je dierbaren ziet wanneer ze het inpakpapier afscheuren. Deze geschenken zullen niet alleen de tand des tijds doorstaan, maar ze zullen de ontvanger er constant aan herinneren hoeveel aandacht en tijd je in hun geschenk steekt, en zoals ze zeggen, het is de gedachte die telt. Dus als je dit jaar een krap budget hebt, denk dan niet goedkoop en plakkerig, denk aan waar voor je geld met gepersonaliseerde cadeaus.

Advies over het maken van je eigen kerststof

Zelf kerststof maken kan ook leuk en handig zijn. Kerststof kan worden gebruikt voor cadeauverpakking, knutselprojecten, gepersonaliseerde quilts en kussens of interessante plaids. Hier leest u hoe u uw eigen kerststof kunt maken.

High Tech

Er zijn stoffen die je kunt kopen en die je in je thuisprinter kunt gebruiken om kerststoffen te maken. Deze vind je op je afdeling kantoorartikelen of op je ambachtelijke afdeling, maar ook op internet. Deze stoffen zijn stijf en speciaal gemaakt om printerinkt te absorberen. Deze stoffen zijn perfect voor het maken van kerststoffen met afbeeldingen van familie, vrienden en huisdieren. U kunt ook kleurrijke clipart gebruiken, in combinatie met uw tekstverwerker, om interessante, leuke stof te maken.

Volg altijd de speciale wasvoorschriften die bij de printerstof worden geleverd. Sommige van deze stoffen zijn niet bedoeld voor intensief gebruik, zoals op kleding. Er kunnen ook stoffen stickers worden gekocht om stof te versieren. Deze emblemen zijn er in veel verschillende designs en worden aangebracht met een warm strijkijzer.

Handgemaakt

Als je rauwe, traditioneel ogende kerststof wilt, kun je je geluk beproeven met handbedrukte stof. Kies eerst een stevige stof die absorberend is, zoals mousseline. De stof moet een lichte, effen kleur hebben en mag geen ribbels, stippen of patronen bevatten.
Bepaal vervolgens hoe je de print op de stof wilt aanbrengen. Stencils, stempels en markeringen die met textielverf worden gebruikt, zijn allemaal goede keuzes. Je kunt ook je eigen print maken met voorwerpen in huis. Een kerststempel kan worden gemaakt door een aardappel in een gewenste vorm te snijden. Je kunt ook een aardappel gebruiken die in tweeën is gesneden en in kerstkleurige verf is gedoopt om feestelijke kerststof met stippen te maken.

Een andere manier om een ​​feestelijke print op stof te maken, is door rode en groene verf in een abstract patroon op de stof te spatten, te gooien of te spuiten. De textielverf die u kiest, heeft wasinstructies op de verpakking. Zorg ervoor dat je ze volgt om de originele look van je kerststofprint te behouden.

helemaal opnieuw

Je kunt je doek ook helemaal opnieuw weven in prachtige kerstkleuren. Dit is niet zo moeilijk als het klinkt. Er zijn veel weefpakketten voor kinderen en volwassenen met eenvoudige, gemakkelijk te volgen instructies. Enkele simpele dingen die je kunt maken met je handgeweven kerststof zijn placemats, boomrokken, kussenhoezen, dollies en onderzetters.

 

Best Christmas Placemats – Kerst Placemats 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.