Skip to content
Home » Best Christmas Poinsettias – Kerststerren 2021

Best Christmas Poinsettias – Kerststerren 2021

Best Christmas Poinsettias – Kerststerren 2021

De kerstster is niet alleen de meest bekende kerstbloem, maar ook de meest populaire bloeiende plant in pot, met duizenden die elk jaar worden verkocht in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Ook bekend als “de kerstbloem”, “kreeftenbloem” of “Mexicaans vlamblad”, heeft de kerstster een nogal kleurrijke geschiedenis die teruggaat tot de oude Azteken die de plant als een symbool van zuiverheid beschouwden. Een paar honderd jaar later dachten christenen in Mexico dat de stervormige bladeren de ster van Bethlehem symboliseerden die Jozef en Maria naar de stal leidde waar Jezus werd geboren. Dit, in combinatie met het feit dat de plant tijdens de kerstperiode volop in bloei stond, zorgde ervoor dat mensen ze gingen associëren met de feestdagen, waardoor ze in die speciale tijd van het jaar nog steeds de meest gebruikte plant voor decoratie zijn.

Kerststerren hebben ook een plaats in de Mexicaanse legende die verklaart waarom de meestal rode planten bekend staan ​​als kerstbloemen. Lang geleden liep een arm kind op kerstavond op weg naar de kerk over een weg, uit angst dat hij geen geschenk had om het Christuskind op zijn verjaardag te presenteren. Hij plukte een paar onkruiden langs de weg en nam ze mee naar de kerk waar de gemeente zei dat elk nederig geschenk dat uit liefde werd gegeven goed genoeg was, en al snel veranderde het onkruid in kleurrijke rode en groene bladeren, waardoor de mensen het een kerstwonder noemden. .

Inwoners van Noord-Amerika, die uit Midden-Amerika komen, kunnen een man genaamd Joel Roberts Poinsett bedanken voor het terugbrengen van de plant naar de Verenigde Staten na een bezoek aan Mexico, terwijl hij daar als inwoner was in het begin van de 19e eeuw. de allereerste Amerikaanse ambassadeur diende. Poinsett, de zoon van een Franse arts, was een botanicus uit Greenville, South Carolina, die ooit een medische opleiding had genoten, maar een grote belangstelling had voor planten.

In het zuiden van Mexico zag Poinsett dat de vurige rode bloemen in overvloed bloeiden in een gebied dat bekend staat als Taxco del Alarcon. Omdat hij thuis al zijn eigen kassen had, stuurde hij opgewonden enkele van de planten terug waar hij binnenkort zou groeien en ze zou delen met vrienden en collega’s.

Nu is de kerstster in verschillende kleuren te vinden naast het traditionele kerstrood. De plant bloeit van nature in de kleuren crème, bleek, citroengeel, roze en perziken, beide met gouden en witte spetters door de bladeren, die ten onrechte bloemen worden genoemd, maar in feite de bovenste bladeren van de plant zijn zoals de schutbladen .

Giftige kerststerren?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de kerstster, of een deel van de hele plant, niet giftig. Wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door verschillende entiteiten zoals Ohio State University en Carnegie Mellon University en Children’s Hospital, beide in Pittsburgh, hebben geen toxiciteit gevonden, noch voor dieren noch voor mensen.

Natuurlijk is de bloem nog steeds niet bedoeld om te worden ingenomen en een kat of hond kan maagklachten krijgen nadat ze er nogal wat van hebben gegeten, maar eigenaren van gezelschapsdieren hoeven niet te vermijden om van de schoonheid van de kerstster te genieten uit angst voor een accidentele vergiftiging.

Nationale Kerststerrendag

Ter ere van de man die de inmiddels beroemde plant voor het eerst in het land introduceerde, is 12 december uitgeroepen tot Nationale Poinsettia-dag in de Verenigde Staten, de sterfdatum van Joel R. Poinsett. Naast dat de kerstplant naar hem is vernoemd, is het interessant genoeg dat Poinsett ook wordt gecrediteerd voor de oprichting van wat we kennen als The Smithsonian Institute.

Hoe de kerstster de beroemdste kerstplant werd

De kerstster is de bekendste kerstplant geworden. In feite is de kerststerplant (en de rode kerstster in het bijzonder) een symbool van Kerstmis over de hele wereld geworden. De kerstster is vrij recent ontdekt (volgens traditionele normen) en is vernoemd naar Joel Roberts Poinsett, de eerste Amerikaanse ambassadeur in Mexico, die hem in 1828 uit Mexico importeerde.

De legende van de kerstster vertelt over een arme dorpsjongen in Mexico die het Heilige Kind een geschenk wilde geven, maar geen geld had. In wanhoop plukte hij wat onkruid op weg naar de kerk om als zijn geschenk achter te laten. Hij bad tot God om hem te helpen zijn liefde te tonen en God antwoordde door het onkruid te veranderen in een prachtige stervormige bloem met felrode bladeren. Sindsdien is de kerstster een kerstsymbool.

Poinsettiaplanten kunnen na de vakantie weken meegaan als ze minstens zes uur per dag in indirect zonlicht worden geplaatst. Houd hem uit de buurt van koude tocht en overmatige hitte, en geef je kerstster water als hij droog aanvoelt. Onthoud dat met Kerstmis de lucht droog is of dat je hem misschien meer water moet geven. Nadat het bloeiseizoen voorbij is, gebruikt u eenmaal per maand een universele meststof voor het beste resultaat.

Ooit geloofde men dat kerststerren giftig waren, dit is niet waar – ze zijn veilig. Vermijd echter dat uw huisdieren de bladeren eten, omdat ze waarschijnlijk diarree of braken zullen krijgen. Voor mensen is er echter voldoende wetenschappelijk bewijs voor de veiligheid van kerststerren en goed gedocumenteerd, in feite zijn kerststerren zelfs nuttig bij het verwijderen van verontreinigende stoffen uit de binnenlucht.

De geschiedenis van de kerststerplant is best interessant. De plant komt oorspronkelijk uit Mexico en komt uit een regio in de buurt van het huidige Taxco. In 1825 werd Joel Robert Poinsett benoemd tot de eerste Amerikaanse ambassadeur in Mexico en ontdekte deze bloeiende planten in december. Poinsett was zelf een botanicus en stuurde een aantal van de planten naar zijn plantage in Greenville, South Carolina, waar ze in zijn kas gedijden. Deze schitterende rode planten werden al snel een favoriet tijdens de koude donkere maanden van december en met meer dan 70 miljoen kerststerren die jaarlijks in het hele land worden verkocht, is de kerstster nu de nummer één bloeiende potplant die in Noord-Amerika wordt verkocht.

Poinsettia – de kerstbloem

Kerststerren komen oorspronkelijk uit Mexico en Midden-Amerika. De oude Azteken beschouwden de kerstster als een symbool van zuiverheid. Montezuma, de laatste Azteekse koning, liet kerststerren per karavaan naar Mexico-Stad brengen omdat de kerstster niet op grote hoogte zou groeien.

De heldere bloembladen van kerststerren zijn eigenlijk bladeren of schutbladen en de bloemen zelf zijn erg klein en geel. De Mexicaanse kerstster is knalrood, maar kerststerren zijn er ook in crème, geel, roze en perzik. Eeuwen geleden werd het sap van de kerstster gebruikt om koorts te bestrijden en de schutbladeren werden gebruikt om een ​​roodachtige kleurstof te maken. Kerststerren kunnen groeien tot een hoogte van 16 ‘en gedijen in klimaten waar de temperaturen tussen 50 en 70F blijven.

Volgens de legende plukte op een dag rond Kerstmis een Mexicaans kind dat te arm was om een ​​cadeau voor het Christuskind te kopen, een boeket onkruid langs de kant van de weg om het als cadeau aan te bieden. Toen ze de kerk bereikte, ging ze naar het altaar om het boeket aan te bieden.

Tot haar verbazing en die van alle toeschouwers bloeide de plant in rode en groene bloemen. Dit werd uitgeroepen tot een kerstwonder. Vanaf die dag stonden kerststerren bekend als de Bloemen van de Heilige Nacht.

Tegenwoordig zijn kerststerren de gemakkelijkst herkenbare bloem die Kerstmis symboliseert. Poinsettia zijn ook bekend als de “kerstbloem” en “Mexicaanse vlamblad.” Kerststerren zijn nu de bestverkochte bloeiende plant in pot in de Verenigde Staten en worden rond de feestdagen meestal voor een periode van zes weken verkocht.

Heerlijke kersttaarten met buttercream poinsettia!

De kerstster, in zijn geboorteland Mexico bekend als de kerstster vanwege zijn sterachtige vorm, bloeit rijkelijk in het wild tijdens de kerstperiode op Hawaï, de Caribische eilanden en het geboorteland Mexico.

Deze kerstplant is zo geliefd in de Verenigde Staten dat de kerstaankopen meer bedragen dan de jaarlijkse verkoop van enige andere potplant hier, waarbij 80 procent van deze planten afkomstig is van een Californische teler. Het is dus logisch dat uw taarten versierd met de meerjarige populaire kerstster een grote hit zullen worden!

Versieren met kerststerren van botercrème is een mooie (en met de volgende instructies) gemakkelijke manier om kerstsfeer op je taarten te brengen, of het nu gaat om een ​​uitgelichte decoratie of als onderdeel van een kersttafereel dat je maakt.

Voordat we verder gaan met de instructies voor het maken van pijpen voor deze ongelooflijk eenvoudig te maken bloem, volgen hier enkele opvallende manieren waarop je de scharlakenrode (zonder twijfel de meest populaire variëteit) kerstster op je kersttaarten kunt gebruiken.

-Een rand van kleine kerststerren zal een mooi kader vormen voor veel ontwerpen voor kersttaarten. – Kerststerren kunnen onderdeel zijn van het ontwerp. Spuit bijvoorbeeld een kerstster op de hoed van mevrouw Frosty op een taart versierd met sneeuwmannen. -Gebruik de kerstster in plaats van een strik op een taart die als een geschenk is gedecoreerd (met glazuurlinten die horizontaal en verticaal over de bovenkant en langs de zijkanten lopen, zoals op een pakket). Spuit een grote kerstster in het midden. – Maak een kerststerkrans rond de bovenkant van de taart. Spuit een paar rijen bladranden (met donkergroene frosting en overlappend) en spuit vervolgens je kerststerren bovenop de krans. Dan met ronde punt, pijp rood, hulstbessen tussen de kerstster. Schrijf je kerstboodschap in het midden van de taart. -Versier een meerlagige, gestapelde kersttaart (of kerstbruidstaart) met trapsgewijze kerststerren. -Maak een boeket kerststerren met cupcakes. Spuit de kerstbloem op elke cupcake en monteer vervolgens je kerstcupcakes op een grote schaal. Of plaats ze op een gelaagde standaard en plaats echte kerststerren in een vaas op de bovenste laag.

En hier zijn de instructies voor het spuiten van botercrème voor uw kerstkoekjes.

Eerst heb je nodig:

-Icing bags of perkament kegels.

-Bladtips (nozzles) 352 en 366 (Poinsettia-bloemblaadjes zijn technisch gezien schutbladen, gemodificeerde bladeren, dus het is logisch dat we een bladpunt zouden gebruiken om ze te maken 🙂

-Buttercream icing in rood, groen en een beetje geel.

-Witte frosted cake of cupcakes. (Roomkaasglazuur of sneeuwwitte botercrème werkt goed, maar de kerststerren zijn ook mooi op chocoladeganache.)

Routebeschrijving

1. Als je een kerstboodschap op je taart gaat schrijven, vergeet dan niet om er ruimte voor over te laten. Oefen eerst want je spuit deze bloemen direct op je taart (of cupcakes).

2. Met rode buttercream icing en tip 366 in je tas, knijp en trek voor elk bloemblad, ga door tot je er vijf hebt. Het bredere uiteinde van de bloembladen komt in het midden samen (het is oké als het midden een beetje leeg is, want je gaat meer bloembladen toevoegen).

3. Verspreid voor je tweede laag de bloembladen op de eerste laag. En misschien wil je er een paar tussen toevoegen op de onderste laag.

4. Gebruik vervolgens voor een meer natuurlijke look tip 352 met groene icing om de groene onrijpe bloembladen achter de onderste laag van de rode te verspreiden. Dit zet ook het rood mooi af en zorgt voor een meer kerstachtige uitstraling.

5. Spuit tot slot met ronde punt 3 een paar gele stippen in het midden.

Variatie: Je kunt de groene bladeren ook met punt 366 zo maken dat ze even groot zijn als de scharlaken bloemblaadjes. Of omgekeerd, als je kleinere bloemen wilt, gebruik dan punt 352 voor de bloembladen.

Hier is nog een laatste maar belangrijke tip voor je kersttaarten. De hoeveelheid vloeibare kleurstof die nodig is voor je rode glazuur geeft een bittere smaak (vanwege Rood #2 in de kleurstof), dus hier is wat je kunt doen om de bitterheid te bestrijden:

– Gebruik meer geconcentreerde vormen van kleurgel, pasta en poederkleuringen zijn allemaal intenser dan vloeibaar. Deze zijn te vinden in speciaalzaken, grote ambachtelijke winkels, zoals Michaels, en online.

Begin met een natuurlijk gekleurd glazuur met een roze of rood sapconcentraat, zoals cranberry of granaatappel. Dan heb je minder kleurstof nodig om je kerstster rood te krijgen.

 

Best Christmas Poinsettias – Kerststerren 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.