Skip to content
Home » Best Christmas Tinsel – Kerst Klatergoud 2021

Best Christmas Tinsel – Kerst Klatergoud 2021

Best Christmas Tinsel – Kerst Klatergoud 2021

Ga je naar een kerstfeest? Heb je een nieuw modeaccessoire nodig om je outfit compleet te maken? Voor dit sprankelende klatergoudaccessoire is een knipbeurt nodig en kan als hoed of pruik worden gedragen. Het kan worden gemaakt met zo veel of zo weinig kleuren als je wilt bij elke kerstoutfit. Als je de volledige versie niet mooi vindt, maak dan een kleinere versie en draag het als haaraccessoire – Doe je haar in een ‘knot’-stijl en bedek het dan met je klatergoud-haaraccessoire, heel schattig voor jongere discodiva’s.

Om een ​​klatergouden muts/pruik te maken heb je alleen…

Wat klatergoud in welke kleur je ook kiest, 4M is meer dan genoeg. Een kous of een strak been en naald en draad.

Begin door de teen van de kous af te knippen en deze te negeren. Trek het beengedeelte van de kous over uw hoofd zodat deze comfortabel op zijn plaats zit. De voltooide hoed/pruik zal uiteindelijk een beetje krimpen, trek de kous een paar centimeter extra naar beneden, misschien zodat hij je wenkbrauwen bedekt.

Met de kous nog op je hoofd (Je ziet er niet gek uit Ho Ho Ho!) Leg een knoop in de overtollige kous die boven op je hoofd hangt. Maak de knoop klein, netjes en strak en heel dicht bij je hoofd, in het midden van je haar. Dit is de basis van je hoed/pruik.

Trek de kous over een voetbal. Hierdoor blijft de kous aangeleerd, omdat hij op je hoofd zou zitten.

Begin bij de knoop, naai en bevestig een stuk klatergoud aan de kous. Werk in cirkels rond de knoop en plak het klatergoud op de kous. De steken kunnen ongeveer 3 tot 4 cm uit elkaar liggen. Als de muts/pruik één kleur moet hebben, ga dan verder in cirkels totdat de kous bedekt is.

Voeg voor twee kleuren het tweede stuk klatergoud naast de eerste toe en maak om de beurt cirkels met de kleuren. Het klatergoud zal de kous naar beneden draaien. Ga door tot de kous bedekt is met klatergoud.

Wist je dat pruiken vroeger niet alleen als modeaccessoire werden gedragen, maar ook om huidziektes en hoofdluizen te verbergen – Taxus!

4 ideeën voor kerstdecoratie voor het moderne kantoor

Traditionele kerstversiering van kantoorruimtes wordt door verschillende werkgevers (vooral in overheidsgebouwen) als misplaatst gezien in een moderne en ‘diverse’ werkplek. Ondanks de vakbond en zelfs enkele spraakmakende protesten tegen deze ‘Scrooge-penders’, kunnen er kantoren zijn die hun decoraties er liever professioneler uit laten zien dan klatergoud en kerstballen. Een balans tussen professionaliteit en vrolijkheid is wat ze zoeken. Kerstmis is belangrijk in het leven van klanten (en personeel), en degenen die zaken met hen doen (of werkgevers) zullen profiteren van het delen in deze feeststemming.

Het is mogelijk om de kerstsfeer met uw klanten te delen zonder met klatergoud te maken te hebben. Het idee is om traditionele kerstkleuren te gebruiken en deze om te zetten in accenten voor de werkplek en kantoorbenodigdheden. Of kantoren kunnen verlichting op een unieke manier gebruiken om feestvreugde over te brengen. Traditionele decorelementen passen ook op de moderne werkplek, gewoon met een moderne twist.

Hier zijn 4 ideeën die de moderne kantoorprofessional kunnen houden met een gedempte en verfrissende kerstboodschap die veel gemakkelijker op te ruimen is dan traditionele ornamenten.

Gebruik traditionele kleuraccenten – rood en wit

Als u uw kantoorruimte met Kerstmis om de hoek afwerkt, of uw briefpapier opnieuw bedrukt, overweeg dan om de kleuren van uw muren of uw briefpapierkoppen aan te passen.

Rood, wit en groen zijn de kleuren om voor te gaan – ze verwarmen automatisch de kamer en kunnen in december een feestelijke sfeer creëren en de rest van het jaar een leuke ruimte zijn om te werken.

Als je niet zo’n grote verandering wilt, kun je je briefhoofdprinter ook voor de maand hebben met moderne kerstmotieven, zoals een silhouet van bellen of een dennenboom. Probeer een motief te kiezen dat zoveel mogelijk bij uw merkimago past.

Gebruik moderne sculpturen die bij je inrichting passen

Moderne kunstenaars en sculpturen hebben traditionele kersttaferelen zoals de geboorte van Christus of de kerstman en zijn rendieren aangepast met moderne stijlen en moderne materialen zoals metaal in ijzer en brons. Zoek naar abstracte stukken met minimale details en ze zullen waarschijnlijk perfect passen in uw moderne kantoorruimte.

Zoek naar moderne wendingen op een traditionele inrichting

Een modern contrasterend kerstboommotief ingelijst aan de muur of zelfs een hoek van het kantoor met een muur bedrukt met moderne gestileerde kerstmotieven zoals sneeuwvlokken, rendiersilhouetten of maretaksilhouetten kan verwijzen naar een professionele maar leuke staf. Je kunt ook een Spin Collective kerstboom-muursticker plaatsen, die in 16 kleuren verkrijgbaar is.

Er zijn tal van moderne kerstboomstijlen beschikbaar – zoals de triplexboom gemaakt door de Australische ontwerper Buro North, of een niet-traditionele kersenbloesemkerstboom van Asda. Tando Spaanplaat heeft ook een eigentijdse kerstboom die als ornament kan dienen; de Design Museum Shop en ontwerper Giles Miller heeft een prachtige eco-vriendelijke kartonnen boom met elementen die je op een houten standaard kunt herschikken om je eigen boomvorm te creëren.

Gebruik lampen en kroonluchters voor effect

Er zijn genoeg dingen die je kunt doen met lampen (en kroonluchters) die bij je moderne inrichting passen. Het geesteskind van de Amerikaanse ontwerper Lawrence Bud Stoker van Modern Christmas Trees.com is een gemakkelijk op te bergen en op te zetten spiraalboom met kroonluchterelementen die in bijna elke soort minimalistische ruimte past.

Het gebruik van neon of meer energiebesparende LED-verlichting voor een modern kerstmuurmotief kan ook werken. Grote kantoorgebouwen kunnen aan de buitenkant neondisplays gebruiken en het interieur schoon houden. Een groot neon-boomdisplay kan goed werken met dit idee.

De mogelijkheden voor het inrichten van kantoorruimtes deze kerst zijn eindeloos. Kantoren die hun ruimtes modern willen houden, hoeven zich niet langer zorgen te maken over rommelige papieruitsparingen en plakkerige versieringen of rommelig klatergoud dat in januari in de prullenbak belandt. Moderne decorelementen kunnen energiezuiniger zijn en een heldere, maar vriendelijke boodschap afgeven aan degenen die de werkplek betreden.

Klatergoud en attributen en de zin van het leven

Het is december. Zoete maand van maretak, hulst en klimop: er zijn kerstliederen in de lucht, bellen op de straathoeken, rendieren op het dak. Madison Avenue is in een hogere versnelling getrapt. Hollywood maakt films die de boodschap op zilveren trompetten blazen: “Kerstmis gaat over familie, de kerstman en Dr. Seuss.” Elke predikant in het land predikt een preek uit de eerste drie hoofdstukken van het boek Lucas. Tienduizend families hangen tienduizend versieringen op in tienduizend huizen met tienduizend tradities.

Dit alles roept de vraag op: waar gaat Kerstmis precies over?

Wat komt er in je op als je aan kerst denkt? jeugdherinneringen. Suikerkoekjes. Sleetochten en sneeuwvlokken en kousen bij het vuur. Presenteert. Familie. tradities. “Stille Nacht.” Allemaal prachtige dingen, alle belangrijke dingen (sommige belangrijker dan andere) – maar geen van bovenstaande beantwoordt de vraag. Waar gaat Kerstmis over?

Gisteravond zongen we in de kerk “Angels We Have Heard On High” en ik dacht aan de herders op die allereerste kerst, zoveel jaren geleden: ik dacht hoe ze zo’n wonder zagen en hoorden, en toch wisten ze niet te vallen in de val waar we in zijn gevallen. Ze gingen niet naar huis om engelenbomen te versieren; ze maakten geen engelenkoekjes en ze zongen geen engelenliedjes. Ze wisten dat Kerstmis niet over engelen ging. De engelen wisten het ook – ze kwamen om één reden, om de harten van mensen te wijzen op een kind in een kribbe.

Kerstmis gaat over Christus. Het gaat over dat Eeuwige Kind dat nog steeds licht brengt in de donkerste nachten (“…achter de Jordaan, in het Galilea van de naties… De mensen die in duisternis wandelden, hebben een groot licht gezien: zij die in het land van de schaduw des doods, op hen is licht geschenen.” Jes. 9:1-2.)

Ik hou van het klatergoud en de attributen van Kerstmis. Ik echt. Maar zodra ze ervoor zorgen dat ik de Heer die ik liefheb uit het oog verlies, hebben ze me een grote slechte dienst bewezen.

Tot nu toe ben ik er zeker van dat jullie het allemaal met me eens zijn. Maar ik wil nog niet stoppen; deze waarheid, dat Kerstmis niet over attributen gaat maar over Christus, gaat verder dan de feestdagen in de hele manier waarop we ons leven leiden. Zie je, net zoals Kerstmis Christus zo vaak heeft opgeslokt, zo heeft religie Hem vaak opgeslokt. Maar al te vaak is onze religie een lied geworden waarin de muziek de woorden overstemt – een leven dat volledig bestaat uit lichaam en zonder hart.

Waar gaat jouw geloof over? Probeer met mensen over de Heer te praten en je zult merken dat je praat over profetieën en genezingen, programma’s en evenementen, predikers en zangers en diensten en denominaties en missionarissen en de naburige christenen die het christendom gewoon niet begrijpen. Het feit is dat God niet zoveel van de wereld hield dat hij de First Baptist Church van Whereversville stuurde. Hij ‘had de wereld zo lief dat hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft’. Evenmin is de boodschap: “Kom naar het grote christelijke concert met zestien Grammy-bekroonde zangers en je zult vrede vinden.” Jezus zei: “Kom tot mij, allen die zwoegt en belast bent, en ik zal u rust geven.”

Religie, met zijn tradities en gebruiken, is op zich niet verkeerd. We hebben het nodig om ons te helpen de waarheid in kaart te brengen, om ons te helpen begrijpen wat te hoog voor ons is. We knielen omdat het ons eraan herinnert om te bidden; we zingen omdat het lied ons herinnert aan vrijheid en schoonheid, en de Heer aan beide; we steken kaarsen aan om ons te herinneren aan het licht van de Geest in ons. Hier is niets mis mee totdat we stoppen met het gebruik van religie om ons naar Christus te leiden en het gaan gebruiken om ons naar onszelf te leiden.

Toen de kinderen van Israël in de woestijn tegen God zondigden en door slangen werden vergiftigd, gaf God Mozes de opdracht een bronzen slang te maken en deze aan een paal te bevestigen, en degenen die ernaar keken zouden genezen worden. Dit vreemde beeld was een symbool van de komende Messias (“En zoals Mozes de slang in de woestijn verhief, zo moet de Zoon des mensen verhoogd worden: opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft” Johannes 3: 14-15). De Israëlieten hielden de slang vele jaren vast tot de tijd van koning Hizkia. In die dagen hadden mensen zich van God afgekeerd en begonnen de slang zelf te aanbidden – een herinnering aan Gods genade veranderde in een afgod. Hizkia liet in zijn ijver voor de Heer de koperen slang vernietigen.

Dit patroon is door de geschiedenis heen herhaald. Mensen kijken naar religie in plaats van naar God. Degenen onder ons die uit een protestantse traditie komen, denken terug aan de katholieke kerk van de donkere Middeleeuwen en schudden ons hoofd, maar onze religieuze attributen hebben net zoveel potentieel om ons op een dwaalspoor te brengen – als we ons vertrouwen in hen stellen en niet in Jezus. De geschiedenis bewijst dat dit waar is. Degenen wiens geloof in Christus is, leven in liefde; degenen wiens geloof in religie is, moeten leven in het oordeel over anderen, want hoe kunnen ze zichzelf anders rechtvaardigen?

Hoe versier je een kerstboom?

Dit artikel is een spoedcursus over het versieren van een kerstboom. Uw eerste stap is het kiezen van een natuurlijke of kunstmatige boom. Houd er rekening mee dat een natuurlijke groenblijvende boom maar in één kleur verkrijgbaar is – groen. Tegenwoordig worden kunstbomen echter in praktisch alle kleuren van de regenboog verkocht. Onthoud dat welke kleur je ook kiest, je canvas wordt voor het toevoegen van meer kleur in de vorm van slingers, klatergoud en decoraties.

Uw tweede stap is om te beslissen welke kleurenschema’s het beste werken met welke kleur van de boom. Groene kerstbomen, zowel natuurlijk als kunstmatig, zien er het beste uit met primaire kleuren zoals groen, blauw en rood. Witte kerstbomen zien er het beste uit met een rood thema, roze thema, goud thema of zilver thema of een combinatie van bovenstaande. Blauwe kerstbomen zien er het beste uit met gouden of zilveren versiering. Rode kerstbomen zien er geweldig uit met groene of roze versieringen.

De derde stap in deze cursus kerstboom versieren gaat over verlichting. Als u een natuurlijke boom gaat kopen, moet u een streng bollen of diodes kopen. Traditionele strengen kerstbollen zijn er in verschillende decoratieve vormen en maten, waaronder de vintage eivorm, kleine fonkelende lichtjes en lichtslingers. Als u echter een kunstmatige boom koopt, kunt u er mogelijk een krijgen die vooraf is verlicht. De mooiste voorverlichte kerstbomen hebben naalden van glasvezel die de boom zijn eigen glans geven. Bijzonder mooi zijn de witte kerstbomen met glasvezel aan de uiteinden. Deze bomen herinneren veel mensen aan engelenveren.

De vierde stap is het onderzoeken van de soorten decoraties die voor u beschikbaar zijn. De meest elementaire is de slinger. Een slinger is gewoon elk soort object dat kan worden gebruikt om de boom te omringen. Je kunt je eigen slinger maken van gekookte popcorn, hulstbessen of snoep. Je kunt ook een lang lint gebruiken en er strikken aan vastmaken. Natuurlijk zijn er allerlei soorten slingers in de handel verkrijgbaar. Het populairst zijn de slingers gemaakt van harige clusters van wit of goud klatergoud. Rode en groene klatergoudslingers kunnen er bijzonder mooi uitzien op witte kerstbomen.

Als je traditioneel ingesteld bent, overweeg dan om je boom te versieren met glazen kerstballen. Deze zijn ofwel met de hand geblazen of gemaakt in een fabriek. Velen van hen zijn beschilderd en versierd met glitter. Je kunt deze kopen als globes, fluiten, buizen en ook in de vorm van muziekinstrumenten, engelen en andere items met kerstthema. Als je echter kleine kinderen hebt, wil je misschien kiezen voor de plastic versies van deze decoratieve ballen, omdat ze niet zullen versplinteren als ze uit de boom vallen.

Een belangrijke tip om te onthouden bij het decoreren van bomen met glazen bollen is om de grotere ornamenten onderaan de boom te plaatsen en de kleinere bovenaan. Hierdoor blijft het totale effect van de boom in een aangename verhouding tot de decoraties.

Kerstversiering hoeft niet duur te zijn. Je kunt je eigen papier laten knippen in de vorm van sneeuwvlokken en andere kerstthema’s. Snoepjes (vooral de zuurstok), appels, sinaasappels en koekjes (vooral peperkoekkoekjes) kunnen ook als kerstversiering worden gebruikt. Rode kerstbomen zien er bijzonder goed uit, versierd met witte zandkoekkoekjes versierd met glitter. Witte kerstbomen zien er geweldig uit, versierd met zelfgemaakte cadeautjes gemaakt van kleine doosjes verpakt in glanzend folie.

Een andere decoratie om te overwegen is klatergoud. Aan de takken kunnen strengen klatergoud worden gehangen om ijspegels te simuleren. Een tip bij het ophangen van klatergoud is om het in bosjes aan de randen van de takken te hangen. Als je een enkele of slechts een paar strengen over de hele boom hangt, ziet het er rommelig uit.

De vijfde stap bij het versieren van een kerstboom is het kiezen van een soort boomtopper. Commercieel kun je boomtoppers kopen in zowat elk denkbaar kerstmotief, inclusief engelen, sneeuwmannen, teddyberen en natuurlijk de kerstster. Je kunt kerstboomtoppers kopen die gloeien met glasvezeldiodes die ronddraaien, rinkelende muziek spelen en aan en uit knipperen. Het is echter niet moeilijk om je eigen kerstboomtopper te maken. Misschien is de eenvoudigste versie een kartonnen ster gewikkeld in aluminiumfolie. Soms hebben de zelfgemaakte decoraties en boomtoppers meer sentimentele waarde dan de in de winkel gekochte.

De zesde stap in deze spoedcursus over het versieren van een kerstboom is ervoor te zorgen dat je de basis van de boom vermomt met een soort kerstboomrok. Dit is gewoon een mat die om de basis en op de vloer wordt gedrapeerd. Het kan gemaakt zijn van glanzende of fluwelen stof of je kunt commercieel gemaakte exemplaren met kerstmotieven kopen in winkels en online. Sommige boomrokken kunnen heel sierlijk zijn, versierd met pailletten en borduurwerk. Hun oorspronkelijke functie was echter om de kaarsdruppels van kaarsen aan de boom op te vangen en eventuele vallende naalden van natuurlijke kerstbomen op te vangen.

Een andere interessante toevoeging, vooral als je een christen bent, is om een ​​kleine kerststal onder de kerstboom op de mat te plaatsen. Je kunt kerststallen van hout, metaal of plastic kopen. Ook populair is een speelgoedtreinset die in een cirkel rond de kerstboom rijdt.

Een zevende en laatste overweging als het gaat om het versieren van je kerstboom is een praktijk die massaal wordt genoemd. Flocking is donzig wit spul, een soort dwaas touw dat over de hele boom wordt gespoten om sneeuw te simuleren. Dit geeft zowat elke boom een ​​echt jaren 50 of landelijk gevoel en is zeer uniek in de tradities van het versieren van bomen in de Verenigde Staten en Canada. Het wordt echter niet aanbevolen voor kunstmatige witte kerstbomen, omdat het effect een beetje overdreven zou zijn.

Best Christmas Tinsel – Kerst Klatergoud 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.