Skip to content
Home » Best Christmas Tree Skirt – Kerstboomrok 2021

Best Christmas Tree Skirt – Kerstboomrok 2021

Best Christmas Tree Skirt – Kerstboomrok 2021

Kerstmis is een tijd voor ons om te vieren en het is ook de tijd waarin we veel klusjes en voorbereidingen moeten doen voor het huis en voor onze dierbaren. Alle namen opschrijven van degenen die we als cadeau willen geven, de voedselbereiding en natuurlijk de binnen- en buitenversieringen van het huis.

We zijn gewend om al deze boodschappen te doen om van onze kerstviering elk jaar een vreugdevolle en onvergetelijke ervaring te maken. Maar de meeste kerstboom heeft enorme en omvangrijke stands en is niet erg aantrekkelijk voor de ogen. In dit geval kunnen we kerstboomrokken gebruiken om de standaard te bedekken en het kan ook textuur toevoegen en de schoonheid van uw kerstboom accentueren.

Je vindt veel patronen en kleuren van kerstboomrokken in veel warenhuizen. Hier zijn enkele tips en advies over het gebruik en het kiezen van de juiste kerstboomrok voor uw boom.

  • Bij het kiezen van de juiste maat van de rok hangt af van de maat van je kerstboom en let ook op de diameter van je boom. Onthoud dat het voldoende moet zijn om de boomstam volledig te bedekken en dat het nooit de gemiddelde breedte van de takken van uw boom mag verlengen. Zorg er ook voor dat de boomrand niet door de looppaden gaat om ongelukken te voorkomen. Als het te groot is, kun je ze langs de randen vouwen.
  • Overweeg bij het kiezen van een kerstboomrok of je hem in het middelpunt van de belangstelling wilt zetten door een felgekleurd en gedessineerd ontwerp te kiezen of je boom gewoon op de achtergrond wilt zetten met een effen gekleurde boomrok.
  • Voordat u het schort installeert, plaatst u de boom en het waterreservoir. Plaats vervolgens de ornamenten, slingers en installeer de lichten. Veeg de vloer voor eventuele dennennaalden en plaats tot slot voorzichtig je kerstboomrok.
  • Je kunt creatief zijn met je boomrok en je rok kiezen volgens het thema van je huis. U kunt ook quilts, calico’s, fleeces, patchwork-quiltstoffen en jute gebruiken.

Je kunt ook je eigen kerstboomrok maken om het nog specialer te maken. Het is net zo eenvoudig als een doek over uw boom draperen.

Om een ​​eenvoudige kerstboomrok te maken, kun je eenvoudig een stuk stof met een eenvoudige print, taft of weelderig fluweel van ongeveer 4 tot 5 meter lang knippen. Stop alle uiteinden en randen in. Op deze manier kun je het gemakkelijk wassen als het vies wordt en de rok veranderen om er anders uit te zien.

Houd er ook rekening mee dat de rok meestal bedekt zal zijn met cadeaus, zodat je niet veel geld uitgeeft aan je rok. In dit geval kun je alles wat je in huis hebt gebruiken om als boomrok te gebruiken, zoals dekbedden, tafelkleden, spreien, lakens, overgebleven stoffering of stof, dekens, draperiepanelen, fleece of chenille plaids. Je kunt ook vilten boomrokken gebruiken.

Kies het zwaarste en je favoriete vilt dat beschikbaar is. Snijd de grootste cirkel die je kunt en knip vervolgens een lijn van de rand naar het midden van de cirkel. Snijd na het snijden van een lijn een kleine cirkel in het midden om een ​​​​gat te maken dat in de boomstam past. Een gemiddelde boom heeft een gat nodig met een diameter van 4-7″. Je kunt kleine ornamenten, kralen, vilten uitsnijdingen en applicaties toevoegen om het nog persoonlijker te maken..

Iedereen kan zijn eigen kerstboomrok maken en je hebt geen patroon nodig om ze te maken. Maar als u ideeën en inspiratie kunt vinden voor het versieren van uw kerstboomrok, kunt u zoeken in catalogi, vakantiewinkels of internet.

Je kerstboom versieren – Tips en ideeën

Kerstboomversieringen maken en kopen

Je kunt prachtige kerstboomversieringen maken met eikels, verf, metalen chenillestelen en hete lijm. Verzamel wat eikels en schilder ze in verschillende kleuren. Snijd de chenillestelen doormidden en buig ze voorover zodat beide uiteinden tegen elkaar liggen. Gebruik het hete lijmpistool om de chenille-steel aan de bovenkant te bevestigen

van de eikel om als hanger te werken.

Gratis patronen en instructies voor het maken van verschillende decoraties zijn online beschikbaar. Je hebt dun karton, verf, lijm en diverse benodigdheden nodig zoals glitter, pailletten, lint, kralen, rick rack, knopen, vilt en garen.

Tips voor het versieren van kunstmatige glasvezelkerstbomen

Bij het decoreren van kunstvezelkerstbomen gaat het uiteindelijk om proportie. Zet bij het ophangen van decoraties de grootste maat onderaan en de kleinste bovenaan. Je kunt een kleurthema selecteren – blijf bij goud, zilver en rood of alleen roze en goud, of je kunt de boom stylen volgens tradities zoals de boom in Duitse stijl (meestal versierd met voedsel), de boom in Victoriaanse stijl (versierd met kleine gedetailleerde ornamenten en veel engelen), en de boom in landelijke stijl (versierd met glazen bollen, houten ornamenten en veel stroomden om sneeuw te simuleren).

Hoe te versieren met kerstboomtoppers

Kerstboomtoppers zijn de finishing touch van uw kerstboom. Net als andere kerstboomversieringen zijn deze ornamenten afkomstig uit het 19e-eeuwse Duitsland. Er zijn veel keuzes: de traditionele ster of engel, of voor wie de voorkeur geeft aan een wereldse boomtopper, de kerstman, strikken, teddyberen, sneeuwvlokken, sneeuwpoppen, rendieren en notenkrakersoldaten. Voel je echter niet verplicht om een ​​standaard kerstboomtopper te gebruiken. Als uw kerstboom een ​​uniek thema heeft, kunt u zeker een boomtopper gebruiken die bij dat thema past.

Je kunt kerstboomtoppers kopen die gloeien met glasvezeldiodes die draaien, muziek afspelen en aan en uit knipperen. Het is echter niet moeilijk om je eigen kerstboomtopper te maken. Misschien wel de eenvoudigste aanpassing is een kartonnen ster gewikkeld in aluminiumfolie. Vaak hebben de zelfgemaakte decoraties en boomtoppers meer emotionele waarde dan de in de winkel gekochte decoraties. Als je topper eenmaal op is, zorg er dan voor dat je de basis van de boom vermomt met een soort kerstboomrok.

Kerstboomrokken maken

Je eigen kerstboomrokken maken kan zo simpel zijn als een stuk stof onder je boom wikkelen of zo ingewikkeld als het maken van een op maat gemaakte borduurrok. Knip een stuk stof van ongeveer 4 tot 5 meter lang en wikkel het om de basis van je boom als je besluit voor de eerste optie te gaan. Je rok geeft een verfijnde look, kleur en gevoel aan de basis van je boom tot de grote dag, zelfs als je familie pas cadeautjes onder de boom legt als de Kerstman op kerstochtend arriveert.

Omdat kaarsen werden gebruikt om bomen te verlichten totdat er elektrische lampen werden gemaakt, werd er vaak een mat of “rok” op de vloer onder de boom geplaatst om deze af te schermen door de druipende was te verzamelen en om gevallen naalden te verzamelen. vangen. Tegenwoordig is de rok vaak geborduurd met kerststallen. Het verschil tussen een mat en een boomrok is dat er meestal een mat onder de boomstam wordt geplaatst, terwijl er een rok overheen wordt geplaatst, met een gat in het midden voor de stam en een gleuf aan de buitenrand zodat deze gemakkelijk kan worden verwijderd. om de boom gewikkeld. geplaatst worden.

Een kerstboomrok kan worden gebruikt als een unieke finishing touch aan uw boom, of u nu een lelijke boomstandaard wilt verbergen of een compleet beeld van uw kerstboom wilt creëren. De maat van uw boomrok is afhankelijk van uw boomstandaard en de diameter van uw boom. Over het algemeen moet de boomrand groot genoeg zijn om de staander eronder te bedekken.

Maak je eigen persoonlijke kerstboomrok

Heb je altijd al willen leren hoe je je eigen kerstboomrok kunt maken? Nou, dat kan! Rond de feestdagen worden er veel aantrekkelijke rokken in winkels verkocht, maar soms kun je gewoon niet degene vinden die het beste bij je huis past. In deze gevallen kun je ervoor kiezen om er zelf een te maken! Houd er rekening mee dat de hier vermelde aanwijzingen slechts basisrichtlijnen zijn die als richtlijn dienen.

De rok die je maakt hangt af van de maat die je wilt. Je zou tot ongeveer zes en een halve meter stof moeten kopen, wat kant om te knippen en wat draad. Ik zal je instrueren hoe je met deze materialen je eigen kerstboomrok kunt maken.

Het eerste dat u wilt doen, is de hoeveelheid ruimte meten die u wilt bedekken met uw kerstboomrok. Nu je je maten hebt, wil je de stof in een cirkelvorm meten. Je moet het dan voorzichtig knippen om deze vorm weer te geven. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je er een gleuf in maakt, zodat deze goed om de boom kan worden gewikkeld.

Vervolgens wilt u de naaimachine eruit halen en deze inrijgen met de kleur draad die past bij de stof die u gebruikt. Je zult de stof echt willen omdraaien met de binnenkant naar buiten gericht en hem dan zo naaien, waarbij je een opening van ongeveer 15 tot 15 cm open laat.

Ga nu naar je plaatselijke warenhuis en ga naar de ambachtelijke sectie. Je bent op zoek naar kleine, zachte zakjes potpourri die ruiken naar dennen, kaneel en andere kerstgeuren. Koop niet meer dan twee aparte geuren om in de kerstboomrok te doen. Als je thuiskomt, schuif je de geuren erin en pureer je ze zodat ze niet uitpuilen. Je kunt er zelfs voor kiezen om ze te wissen.

Dan wil je een paar centimeter dichtnaaien en een spleet van ongeveer een centimeter laten. Zorg ervoor dat je het buiten aan de buitenkant plaatst voordat je de geur erin doet! Breng vervolgens een klein stukje klittenband aan en sluit het. Je hebt nu een kerstboomrok die niet alleen het ontwerp weerspiegelt dat je kiest, maar ook een bijzondere geur heeft. Je moet het dan omlijnen met kant, en je bent klaar!

Hoe maak je een kerstboomrok?

De traditie van het gebruik van een rok onder kerstbomen is teruggebracht tot meer decoratieve dan nuttige doeleinden. In het verleden, vóór de uitvinding van elektrische decoratieve lichten, werden kaarsen gebruikt om de bomen te versieren. De ronde rokken werden onder de bomen gehouden om te voorkomen dat het wasgoed direct op de grond zou vallen. Tegenwoordig zijn zowel kant-en-klare als handgemaakte rokken in zwang, waarbij vaak wordt geëxperimenteerd met het ontwerp. Met handgemaakte rokken kun je het patroon thematisch personaliseren, terwijl je tegelijkertijd het plezier hebt om je voor te bereiden op je favoriete festival.

Stappen om je eigen kerstboomrok te maken:
• Planning: Je kunt redelijkerwijs niet beginnen zonder na te denken over het uiterlijk van je rok. Blader door tijdschriften, boeken, kranten of internet voor de foto’s van verschillende soorten en pak degene die je het leukst vindt. Bepaal de grootte van de rok in termen van de straal van de cirkel. Dit heeft invloed op de afmetingen van uw stof.
• Materiaalvereisten:
– Stof – katoen, zijde, fluweel, satijn, vilt, enz. (volgens uw voorkeur, overweeg bedrukte stof in vakantiestijl)
– Een paar scharen
– Geschikte gekleurde draad
– Naald of naaimachine
– Borgpennen
– Meetlint of liniaal
– Voering (optioneel) – Als de voering niet wordt gebruikt, moet de hoofdstof in lengte worden verdubbeld om een ​​dubbellaagse mat te creëren.
– Kant, decoratieve bies, geborduurde stoffen patches, koord, kralen, franje, enz. (optioneel)
• Bouw:
– Stap 1. Vouw het voeringdoek dubbel over de breedte
– Stap 2. Vouw het in de lengte dubbel. Speld de open zijkanten vast om de doek op zijn plaats te houden.
– Stap 3. Je hebt twee kanten met vier open lagen. Als je deze verlaat, kies dan de hoek waar de andere twee zijden, met één en twee lagen, samenkomen.
– Stap 4. Pak de liniaal en markeer een punt vanaf deze hoek op een afstand gelijk aan de gekozen straal.
– Stap 5. Blijf de punten markeren door de liniaal beetje bij beetje te draaien.
– Stap 6. Verbind de stippen om de boog te vormen en snijd erlangs.
– Stap 7. Maak een heel kleine cirkel door stap 4 tot en met stap 6 te herhalen. De maat moet overeenkomen met de dikte van je kerstboomstam.
– Stap 8. Open de doek om een ​​grote cirkel te krijgen met een kleinere in het midden.
– Stap 9. Speld de cirkel op de hoofdstof. Als je een bedrukte doek hebt, speld je deze ondersteboven vast.
– Stap 10. Schets twee parallelle stralen, heel dichtbij, en snij langs.
– Stap 11. Naai of naai rond de omtrek van de grotere cirkel, kleinere cirkel en de radii. Laat ergens een sectie achter, bij voorkeur langs een van de radii.
– Stap 12. Gebruik de opening aan de linkerkant in stap 11 om de hele rok binnenstebuiten te keren.
– Stap 13. Versier het naar keuze.

Kerstboomrok – Wat zit er rond je boom?

De juiste kerstboomrok maakt of breekt de uitstraling van de boom. Het is een belangrijk onderdeel van het creëren van een mooi uitziende en functionerende boom. Veel huizen hebben elk jaar verschillende opties om uit te kiezen, elk met zijn eigen voordelen. Soms kiezen kinderen hun eigen favoriet, of maken er ruzie over. De kerstboomrok is misschien iets waarvan je wilt dat je gezin samen kiest, maar met zoveel stijlkeuzes kan dat moeilijk te realiseren zijn.

Thema Rokken

Uw kinderen de juiste kerstboomrok voor de boom laten kiezen, is een goede optie. Misschien wil je ze een rok laten kiezen die wat flair biedt van wat ze leuk vinden. Voor sommigen kan dit een Disney-kerstboomrok zijn, of het kan een Pooh Bear-rok zijn. Als er verschillende smaken in hetzelfde huis zijn, kan het enige moeite kosten om het juiste rokthema voor het hele gezin te kiezen. In plaats van met een thema te gaan, zou je misschien denken dat het voor iedereen gemakkelijker en een betere keuze zou zijn als je een effen kerstboomrok zou kopen.

Vind de juiste

Als je verschillende stijlen in gedachten hebt, of niet iedereen tevreden kunt stellen met de kerstboomrok die je nodig hebt, zoek dan naar een neutrale rok die voor elk wat wils biedt. Dit kan moeilijk zijn om te doen, aangezien de meeste warenhuisketens nogal wat te bieden hebben op het gebied van thema-items. Je vindt er veel verschillende ontwerpen met unieke texturen en prints. Kies een kleur die je mooi vindt of een patroon dat voor iedereen in het gezin werkt. Je zult bijvoorbeeld merken dat een rode kerstboomrok met een sneeuwvlokpatroon geschikt is voor bijna iedereen in het gezin en er ook nog eens mooi uitziet.

De kerstboomrok die u kiest, kan alles zijn dat voor iedereen in uw gezin werkt, of slechts voor een of twee van u. Het kan ook snel een familiestuk worden dat jaar na jaar wordt doorgegeven en gebruikt. Kies een ontwerp waar je dol op bent, of je het nu alleen koopt of er een gezinsuitje van maakt. Wat belangrijk is, is dat het mooi en gepast is om onder je kerstboom te leggen en misschien is het een fijn bed voor de kat om op te slapen tijdens de wintermaanden.

Kunstkerstbomen van topper tot rok

Kunstkerstbomen zijn het hoofdbestanddeel van de feestdagen. Van kerken en scholen tot autodealers tot flatgebouwen, iedereen die zich een kerstboom kan veroorloven, laat er een zien. Sommige bomen zijn zo klein als 2 ‘tafelbladbomen, terwijl commerciële bomen zo hoog kunnen zijn als 100’. Stijlen en families van bomen omvatten alles van traditionele groene bomen tot witte, zwarte en rode bomen.

Zeer weinig bomen kunnen wegkomen met een gebrek aan ornamenten. Om te ontsnappen aan de behoefte aan ornamenten, zijn bomen de beste keuze voor gematteerde bomen met bessen en dennenappels, of eigentijdse potloodbomen in felle of unieke kleuren. Met Kerstmis worden ornamenten van elke vorm en stijl aan de bomen gehangen. Kerstversieringen van elke kleur coördineren met elkaar of complimenteren Victoriaanse, landelijke, strand- of artistieke thema’s. Sommige ornamenten omvatten traditionele augurken, de kerstman in de badkuip, ijsberen en Coca Cola-lunchboxen. Ornamenten kunnen elegant of opzichtig zijn, maar iedereen houdt van zijn eigen selectie.

Om elke boom af te werken, versierd of niet, is de klassieke boomrok en boomtopper. De boomtopper kan voor sommigen net zo belangrijk zijn als de boom zelf, en dient als een bewijs van geloof of levensstijl. Engelen en sterren zijn de meest voorkomende boomtoppers op de markt. De verscheidenheid aan stijlen varieert van eenvoudige tot geanimeerde en morphing LED-verlichting. Boomtoppers kunnen klein zijn, of zo hoog als 18 “H. Zeer belangrijk bij het kopen van een boomtopper is de afstand van de top van de boom tot het plafond. Een goede 12” wordt in de meeste gevallen aanbevolen, hoewel gigantische commerciële bomen groter zijn toppers, en dus meer ruimte.

Boomrokken sieren de basis van de kerstboom en dienen als rustplaats voor vroege geschenken terwijl ze wachten op kerstochtend. Rokken zeggen veel over een familie of bedrijf en spelen een grote rol bij het bepalen van kleurthema’s. Van felrode en witte kerstkleuren tot koningsblauw en diep bordeaux, rokken kunnen van katoen, vilt, gebreid of ingewikkeld zijn met pailletten en kralen.

 

Best Christmas Tree Skirt – Kerstboomrok 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.