Skip to content
Home » Best Christmas Wreath – Kerstkrans 2021

Best Christmas Wreath – Kerstkrans 2021

Best Christmas Wreath – Kerstkrans 2021

Het versieren van kerstkransen is een van de gemakkelijkste en meest populaire ideeën voor het decoreren van feestdagen die tegenwoordig worden gebruikt. De traditie van het versieren met kransen begon in het oude Griekenland en Rome. Tijdens het heidense nieuwe jaar werden niet alleen decoratieve kransen gebruikt in huizen voor de gezondheid, maar werden kransen gemaakt met verschillende planten om status en vaardigheid te vertegenwoordigen wanneer ze als een kroon werden gedragen. Aanpassingen van originele kransen zijn traditie geworden tijdens de kerstperiode, maar hun oorsprong zou kerstkransen nog aantrekkelijker kunnen maken.

Tijdens de wintermaanden in het oude Rome werden groenblijvende takken aangeboden aan buren als teken van een goede gezondheid. De weelderige kleur van groenblijvende planten wanneer de meeste planten slapend zijn, zorgde voor een visuele herinnering aan kracht tijdens de wintermaanden. Uiteindelijk vormden deze takken zich tot ringen als teken van de eeuwigheid of de cyclus van het leven.

De basis van de kerstkrans bevat de traditie van goede wil en standvastigheid. Omdat we onze tradities graag verfraaien, zijn kerstkransen geëvolueerd tot prachtige creaties van kleur, textuur en stijl die van kerstkransen een moderne decoratie voor de feestdagen maken. Als je de perfecte kant-en-klare niet kunt vinden, overweeg dan om zelf kerstkransen te leren maken om het exacte resultaat te krijgen dat je zoekt.

Bij uw keuze van kerstkransen draait alles om stijl – die van u! Ben je elegant en traditioneel of modern en funky? De kerstdecoratiestijl waar je al van houdt in je huis, is een geweldige plek om inspiratie op te doen voor kerstkransen. Een krans op uw voordeur biedt immers uw unieke “Welcome”-merk aan bezoekers en een binnenkrans zal u het hele seizoen bekoren.

Beperk uw keuzes in tweeën door eerst te overwegen of u de voorkeur geeft aan natuurlijke of kunstmatige kerstkransen. Als je houdt van het idee van een vakantietraditie die jaren meegaat of als je wat moeite wilt doen om een ​​mooie krans te maken (maar slechts één keer), dan zijn kunstmatige kerstkransen perfect voor jou. Als de kwaliteiten van natuurlijke takken je aantrekken vanwege de frisse geur of als je geniet van de symboliek van groenblijvende planten die de eeuwigheid vertegenwoordigen en negativiteit afstoten – met een beetje Bayberry gemengd voor geluk en rijkdom – focus dan op natuurlijke kransen.

Hoe dan ook, je kunt je krans maken of ontdekken door te zoeken naar decoratie-aanwijzingen die bij je passen. Volg uw decoratiekleurenschema, selecteer accentkleuren uit uw decor om uw krans te accentueren, of probeer monochromatische versieringen tegen het groen. Ga groot of klein, afhankelijk van de ruimte die je hebt en onthoud, een mooie verscheidenheid aan groenblijvende planten zal diepte en textuur toevoegen aan elke krans van grootte.

Zoek voor een traditionele kerstkrans naar klassieke elementen zoals dennenappels, bessen, lint en ornamenten. Aardse stijlen kunnen appels zijn, echt of uit de ambachtelijke winkel, en een assortiment groenten uit je tuin. Funky stijl kan een van deze leuke keuzes op Goodhousekeeping vereisen – een stropdaskrans voor de pas gepensioneerde, een kurkenkrans voor een wijnliefhebber of een koekjessnijderkrans voor een bakker.

Het maakt niet uit of je stijl verfijnd of verfijnd is, beleef deze feestdagen leuk terwijl je je kerstversieringen voor binnen en buiten ophangt door een krans te vinden of te maken die bij je past. Veel plezier en maak kerstkransen waar je blij van wordt!

De beste krans kiezen voor uw bruiloftsdecor

Een bruiloft vereist een enorme hoeveelheid planning en onderzoek, of het nu gaat om de outfits van het paar, de catering voor de speciale dag of de decoraties van de locatie. Bruiloftsdecoratie speelt een zeer belangrijke rol bij het verfraaien van uw speciale dag. Geen bruiloftsdecoratie is compleet zonder bloemen. Bloemen geven niet alleen een sfeervol tintje aan het uitzicht, maar voegen ook geur toe en hebben een romantische uitstraling.

Bloemen worden op verschillende manieren gebruikt voor decoratie, het bedekken van de muren, het maken van de boog, het decoreren van het altaar, centerpieces en nog veel meer. Kransen en slingers voegen schoonheid toe aan de locatie. De kransen gemaakt van verse bloemen voegen elegantie toe aan de locatie. Magnoliakransen kunnen worden gebruikt voor een trouwlocatie in tuinstijl, omdat ze het thema perfect aanvullen en verfijning toevoegen aan het decor.

Ontketen het aura- en huwelijksgevoel

Het kiezen van de beste krans voor uw trouwlocatie kan een vervelende taak worden als u niet van veel creatief denken en analyseren houdt. Bovendien zijn er nog zoveel andere dingen om voor te zorgen voor de voorbereiding van het huwelijk; het decor zou niet zo’n probleem moeten zijn. Magnoliakransen zijn een zeer geschikte optie om te kiezen, omdat ze passen bij elke vorm van bloemendecoratie en de plaats verfraaien. Of het nu gaat om een ​​botanische bruiloft of een strandaangelegenheid; deze magnoliakransen zullen zeker de aandacht trekken van iedereen die de bruiloft bijwoont.

Een warme winterbruiloft

Als je een warme winterbruiloft hebt, zijn kerstkransen een zeer goede optie. Ze geven een perfecte winterse touch aan de plek en geven het warme en romantische gevoel met hun oprechte kleurenschema en ontwerpen. Kerstkransen zijn een geweldig idee voor een bruiloft als de combinatie van rood en groen; de ultieme kerstcombo past perfect bij de prachtige witte outfit van de bruid. Bovendien staan ​​​​deze kerstkransen erom bekend geluk te brengen bij de gunstige gelegenheid.

Een perfecte match!

Kransen zien er prachtig uit bij de ingang. Een gigantische bij de ingang van de bruiloft geeft het een aantrekkelijk uiterlijk en een meer verwelkomend gevoel voor de gasten. Verschillende deurkransen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en verschillende bloemen en groenen. Het is niet erg moeilijk om de perfecte voor uw trouwlocatie te vinden, aangezien u aantrekkelijke deurkransen kunt kopen bij Whole Blossoms tegen zeer redelijke prijzen. Deze deurkransen gemaakt van kleine verse bloemen die aan elkaar zijn geweven, maken de decoratie zo elegant en dragen bij aan de perfectie van de speciale dag.

Voeg toe aan de schoonheid van de locatie

Kransen zijn een perfecte combinatie van bladeren, twijgen en bloemen die zo met elkaar verbonden zijn dat ze de locatie nog mooier en opvallender maken! Of het nu de lommerrijke magnoliakransen zijn of die van pastelkleurige rozen; deze kransen zorgen ervoor dat gasten naar hun schoonheid blijven staren, waar ze ook worden geplaatst.

7 eenvoudige stappen om geweldige kerstkransen te maken

Kerstkransen zijn decoratieve ronde bloemenslingers die rond een kamerdeur, entree of ensemble rond levenloze voorwerpen kunnen worden gehangen. Hun feestelijke uitstraling begroet grote feesten en festivals met warmte. Verse kerstkransen kunnen worden gebruikt als:

 • Decoratieve stukken voor bruiloften of andere evenementen
 • Meubelaccessoires
 • Een symbool van respect voor gasten
 • In sommige religies zelfs gebruikt om goden te eren
 • Kransen kunnen worden gemaakt van vers geplukte rode rozen, meestal gebruikt door de bruid en
 • bruidegom op bruiloften.

Hier zijn een paar eenvoudige stappen om kransen te maken van rozenblaadjes:

 • Verzamel alle materialen die je nodig hebt. Denk hierbij aan rozen (rood, roze, geel, elke kleur naar keuze), siervarens, groene bladeren, kettingen of draden, naalden en scharen.
 • Pluk eerst de bloemblaadjes van de rozen. Maak ze schoon van vuil en insecten. Zorg ervoor dat ze vrij zijn van doornen en stengels.
 • Bereid de naald en draad voor volgens de maat van de slinger die u wilt maken.
 • Rol een paar bloembladen, steek een naald in en voeg dan meer bloembladen toe. Na het vullen van de naald met de bloembladen, duwt u de bundel naar het uiteinde van de draad. Voeg nu de varens of groene bladeren naar keuze toe. En dan herhalen.
 • Gebruik de rozenblaadjes in alternatieve kleuren om de kerstkrans kleurrijker en aantrekkelijker te maken. Voeg gele rozenblaadjes toe in een cirkelvormige beweging voor een korte lengte en voeg vervolgens lagen bladeren en varens toe.
 • Voeg vervolgens de donkerrode rozenblaadjes toe aan de slinger. Voeg nu de roze rozenblaadjes toe na nog een laag bladeren en varens.
 • Na het afwerken van een halve cirkel, dus de helft van de draad, moet je nu aan de andere lengte werken. Je moet ervoor zorgen dat je een symmetrisch ontwerp hebt. Het midden van de slinger zal varens bevatten en dan zal de volgorde van de bloemen vergelijkbaar zijn met die aan de andere kant.

Om meer bling aan je kerstkransen toe te voegen, kun je er kralenkettingen aan toevoegen. Je kunt de kralenketting aan het uiteinde van de draad toevoegen met een rozenknop. Sluit de draad door de rozenknop door er een knoop in te leggen. Hiermee maak je je slingers af met rozenblaadjes. Ze maken prachtige kransen en accessoires, met natuurlijke parfums en verfrissend effect.

Kerstkransen gemakkelijk gemaakt

Nu de kerstperiode snel nadert, vindt iedereen het heerlijk om een ​​mooie krans in huis te hebben.

Er zijn een paar manieren om die perfecte krans te krijgen, een daarvan is door een verse kerstkrans te kopen bij de pro’s van Wilson Evergreens of als je handig bent en de mogelijkheid hebt om enkele Moeder Natuur-producten te verzamelen die je zelf kunt maken. maken!

Hier zijn geweldige en gemakkelijke instructies voor u en u kunt het hele gezin erbij betrekken.

Verse kerstkransen kunnen heel gemakkelijk worden gemaakt met een paar benodigdheden voor thuis en in de achtertuin. Enkele van de basiselementen zijn een soort ring, die meestal van metaal is; je zou echter zo ongeveer alles kunnen gebruiken dat een sterke cirkel maakt. Vervolgens heb je wat dunne draad nodig om de greens om je krans te wikkelen. De greens of groenblijvende takken kunnen van elk type groenblijvende boom zijn, enkele voorbeelden kunnen verse ceder, balsem of dennen zijn.

Gebruik een tondeuse (snoeischaar) om 5-10 lbs te oogsten en de takken in stukken van ongeveer 6 inch te snijden. Leg nu gewoon een handvol greens en rijg ze om de kransring. Zorg ervoor dat u de draad strak houdt en bind hem aan het einde af. Koop een strik in een winkel of als je een lint hebt, gebruik dan 6-8 lussen aan elke kant met twee langere staarten. Dennenappels en bessen die aan de decoratie zijn toegevoegd, geven het dat extraatje. Hang de afgewerkte krans aan een muur of deur en geniet ervan!

Kerstkrans shoppen

Ik weet altijd wanneer het kerstseizoen officieel is begonnen als mijn vader en moeder mijn broer en mij vertellen dat het tijd is om een ​​nieuwe kerstkrans te kopen. Elk jaar op 1 december gaan we als gezin op pad om een ​​krans voor de voordeur uit te zoeken. Ik vind het erg leuk om te helpen met een kerstkrans, omdat het het eerste is wat mensen zien als ze naar ons huis lopen, dus we kiezen altijd een kerstkrans die bezoekers zeker een warm welkom geeft.

Er zijn altijd veel verschillende kransen om uit te kiezen. We zien altijd veel kransen van plastic bedekt met versieringen zoals lichtjes of nepfruit, en soms zien we kransen van glanzend klatergoud. Kransen van plastic en klatergoud kunnen heel mooi zijn, maar ik zou er geen aan onze deur willen hangen omdat onze gasten ons welkom misschien nep vinden, net als de krans. Ik zag eens een krans gemaakt van veren! Een dame vertelde ons dat het neppauwenveren waren en dat ze geluk in je huis zouden brengen. De veren waren echt felblauw en groen, en hoewel het mooi was, besloten we dat het gewoon niet kerst genoeg was. We willen een krans die mensen eraan herinnert dat het de meest vreugdevolle tijd van het jaar is!

Mijn favoriete kerstkransen zijn absoluut verse kransen omdat ze net zo lekker ruiken als ze eruitzien. Vorig jaar hebben we een verse Douglas Fir-krans uitgezocht die we versierden met dennenappels en linten, en ik vond het altijd heerlijk om na schooltijd naar de voordeur te lopen. Er gaat niets boven het ruiken van Kerstmis als je naar de voordeur loopt! Alle problemen die ik overdag had, smelten gewoon weg als ik die verse krans ruik. Elke keer als ik een verse kerstkrans zie, denk ik aan thuis. Het doet me denken aan toen ik door de voordeur liep en mijn moeder peperkoekkoekjes aan het bakken was en zich aan het opwarmen was bij het vuur nadat ze in de sneeuw had gespeeld. Verse kerstkransen herinneren mij en mijn familie aan al het goede dat de feestdagen te bieden hebben.

Daarom kiezen we elk jaar een verse kerstkrans voor onze voordeur, ook al kijken we eerst naar alle andere soorten kransen. Ik denk gewoon niet dat een ander type krans zo gastvrij zou zijn als een verse krans en ze hebben niet die kerstgeur. Mijn vader vertelt ons altijd dat een krans symbool staat voor eeuwige vreugde, en ik begrijp waarom hij dat zegt. Elke keer als ik thuiskom van school en een krans op de deur zie, vult de vreugde van Kerstmis mijn hart.

Ideeën voor het versieren van kerstkransen

Kerstkransen behoren tot de beste versieringen die we tijdens de kerstperiode in onze huizen kunnen plaatsen. Er zijn veel mooie kerstkransen op de markt. Maar om wat kosten te besparen, kunnen we gewone of gewone kransen kopen en ze gewoon versieren met kerstversieringen die we thuis hebben. Hier zijn enkele ideeën om van een gewone krans een prachtige kerstversiering thuis te maken:

1. Hoofdobject. Plaats iets op het bovenste, onderste of middelste gat van de kerstkransen dat als hoofdattractie zou dienen. U kunt kiezen uit: lint/strik, kaars, kleine kerststal (voor het gat in het midden), kerstbellen, dennenappels en een groep kerstballen.

2. Vul met veel kleine ornamenten. Op uw kerstdeurkransen kunt u meerdere soortgelijke ornamenten plaatsen. Kerstballen, dennenappels, kleine linten/strikken of een combinatie hiervan zien er geweldig uit op je kransen.

3. Kerstverlichting. Laat je kerstkransen schitteren door er kerstverlichting aan te hangen. Zorg ervoor dat de kleur van je lampen overeenkomt met de kleur van je ornamenten. Mix en match ze gewoon goed.

Dat zijn slechts de basismanieren om uw deurkransen voor Kerstmis te versieren. Je kunt een van die ideeën volgen of een combinatie van twee of drie ervan. Je kunt ook experimenteren met andere manieren om je kransen op je eigen unieke manier te versieren. Sommige mensen hebben zelfs hun eigen kransen gemaakt in verschillende vormen, zoals vierkant, hart of driehoek. Wees gewoon creatiever en fantasierijker en je kunt zeker met een geweldig idee komen.

Bij het versieren van je kerstkransen kun je dat op een simpele of mooie manier doen. Hoe dan ook, de kransen zullen er nog steeds geweldig uitzien in uw huis. Het belangrijkste is dat je kosten hebt kunnen besparen, prachtige kerstversieringen hebt gemaakt en de geest van Kerstmis in huis hebt gehaald.

Adventskransen zijn geen gewone kerstkransen

Kransen zijn erg populaire huisdecoraties tijdens de feestdagen, vooral tijdens de kerstperiode. We versieren ons huis op veel verschillende manieren met kerstkransen. Buitenkransen hangen aan onze voordeuren, verse kerstkransen hangen prachtig boven de open haard, of sommige kransen worden op onze tafel geplaatst als ons kerststuk.

Maar dat middelpunt van de krans met vier tot vijf kaarsen erop is niet zoals gewone vakantiekransen. Ze worden eigenlijk adventskransen genoemd, wat een christelijke traditie is die typisch in horizontale vorm is met vier tot vijf kaarsen, zoals vermeld. Sommigen van ons denken misschien dat adventskransen gewoon een prachtig middelpunt voor ons huis zijn, maar ze zijn een symbool van de passage van de vier weken durende advent in de liturgische kalender van de westerse kerk.

We kopen meestal maanden of weken voor Kerstmis kerstkransen en andere kerstversieringen, maar eigenlijk is een deel van de traditie dat mensen hun adventskransen vier weken voor Kerstmis moeten kopen. Daarna moesten ze elke zondag een kaars aansteken, de volgende twee, drie op de derde zondag en tenslotte vier op de laatste zondag. Sommigen zouden een vijfde kaars bevatten, of wat zij de “Christus” -kaars noemen, die met Kerstmis zal worden aangestoken. Een Bijbellezing en een gebed worden meestal ook gedaan tijdens de zondagen van de Advent.

Voor de geboorte van het christendom waren adventskransen gemaakt van groenblijvend en met een kaars erop al een symbool in Noord-Europa. De cirkel symboliseert de oneindige cyclus van de seizoenen, terwijl de groenblijvende planten en brandende kaarsen het voortbestaan ​​van het leven in de winter symboliseren.

Er zijn nog steeds veel christenen die de traditie van de adventskrans volgen. Maar voor de meesten van ons die dat niet doen, kunnen eenvoudige buitenkransen die aan onze voordeuren worden gehangen, onze huizen al verfraaien voor Kerstmis. Deze kransen zijn geweldige ornamenten die onze gasten welkom heten in huis en hun vrolijke uitstraling geeft een positieve sfeer aan ons.

Ideeën voor moderne kerstversieringen

Versieren voor Kerstmis is altijd speciaal, omdat het gaat om het vieren van dit vrolijke seizoen met vrienden en familie. U moet ruim van tevoren beginnen met winkelen voor uw kerstversieringen om er zeker van te zijn dat u een selectie van de beste decoratieartikelen heeft om de feestdagen nog specialer te maken. Hoewel er veel traditionele manieren zijn om het huis voor Kerstmis te versieren, zijn hier enkele ideeën voor moderne kerstversieringen voor een eigentijds feest.

Witte kerstbomen zijn een populaire manier om de moderne manier te versieren. Koop een faux witte kerstboom met kwikglazen bollen in felle kleuren om hem het middelpunt van de aandacht in de kamer te maken. Je kunt ook heldere glazen bollen krijgen en deze vullen met gekleurde linten, veren, kralen, pailletten of zo ongeveer alles wat je maar kunt bedenken. Voeg een aantrekkelijke kerstkrans toe met ronde, glinsterende seizoensversieringen voor die stijlvolle touch. Om een ​​unieke look te creëren kun je kiezen voor gekleurde glazen ornamenten of voor unieke handgemaakte vilten of origami ornamenten.

Moderne kerstdecoraties kunnen bestaan ​​uit out-of-the-box ideeën en decoraties. In plaats van te gaan voor de traditionele combinatie van rood en groen, experimenteer je met een ander kleurenschema zoals cranberry en jade voor een moderne twist. Overweeg een nepboom te versieren met een jadegroene rand en kleine, cranberrykleurige lichtjes toe te voegen om je kerstthema een unieke uitstraling te geven. Hang vierkante jade kransen met een grote cranberry strik in het midden voor een frisse en vrolijke voordeurdecoratie.

Verlichting kan een integrale rol spelen bij het veranderen van de look en feel van de kamer. Een geweldige manier om een ​​ruimte deze feestdagen te verlichten, is door hanglampen te installeren. Hanglampen voegen drama toe aan een ruimte met hun stijlvolle design. Koop een hanglamp om de sfeer van je ruimte te veranderen en feestelijke sprankeling toe te voegen. Verkrijgbaar in verschillende tinten, patronen en maten, hangverlichting kan in een reeks worden opgehangen om een ​​specifiek gebied, zoals uw vakantietafel, te benadrukken.

Hangverlichting is een geweldige aanvulling op je moderne kerstversiering en zal perfect opgaan in je interieur. Overweeg om een ​​reeks hanglampen boven je kerstboom of boven je eethoek te hangen om er een warme en uitnodigende plek van te maken voor je vrienden en familie.

Verken verschillende stijlen om iets unieks en aantrekkelijks te bedenken en heb een geweldige kerst!

Hoe maak je kerstkransen?

Er wordt gezegd dat Kerstmis de kleurrijkste dag van het jaar is. Het is de dag om onze dierbaren en ouderen de liefde te tonen die we voor hen hebben. Om ze te laten zien dat we geluk hebben dat we ze hebben en dat ze nooit worden vergeten, zelfs als ze niet bij ons zijn. Een van de meest bijzondere decoraties in elk kersthuis is een uitstekende innovatieve en opvallende kerstkrans met geschenken, snoep en koekjes. De meeste kerstkransen zijn verkrijgbaar in winkels of u kunt ze online kiezen. Maar het zou goedkoper en veel beter zijn als het thuis wordt gedaan met een persoonlijk tintje en een huiselijk effect.

Werkwijze voor het maken van kerstkransen:

 • Om de cirkel voor de kerstkrans voor te bereiden, pak je een pijp of een gebogen, stijf, langwerpig voorwerp van schuim. Het moet stijf genoeg zijn om zijn vorm te behouden totdat alle versieringen klaar zijn.
 • Omcirkel het en plak de uiteinden vast om een ​​volledige cirkel te maken. Als je vindt dat de kerstkrans groter en dikker moet zijn, rol de pijp dan zo vaak als je wilt.
 • Plak nu de uiteinden heel stevig vast en sluit ze. Bind het indien mogelijk met een knoop.
  Shop nu Saturnus linten, bellen, ballen, vogels, kruiden, bladeren, bloemen, wit kant en nog veel meer.
 • Wat je ook aan je krans wilt toevoegen, maak ze klaar.
 • Wikkel de pijp nu met linten of gekleurd papier.
 • Bind de bel precies waar de pijpuiteinden zijn verbonden door knoop of lijm.
 • Rol nu langzaam de bladeren of plak ze over de cirkel.
 • Maak een leuk schattig vogelmodel en plak ze hier en daar over de groen ingepakte kerstkransen.
 • Plak nu rode stippen op de krans die lijken op kersen en ander eetbaar fruit op de kransen.
 • Bind snoepjes en verstop ze in het lommerrijke gebladerte. Voer veel spelletjes uit en vraag de kinderen om de snoepjes en koekjes op te sporen.
 • Rol wit kant over de hangende en bindballen en andere kleine balletjes van verschillende kleuren.
 • Bind een strik en plak deze vast met de bel.
 • Rol nu de goud- en zilverdraadcombinatie over de ronde kant-en-klare kerstkransen.
 • Voeg tulp, rozen en andere bloemen toe aan de boog of het vastgezette gebied waar de bellen hangen.
 • Probeer een kleurrijk lint te krijgen als je over het oppervlak van de ronde kerstkransen rolt.

Locatie om kerstkransen op te hangen

 • Plaats kerstkransen op de bovenkant van de deur, hangend aan een spijker.
 • Plaats een knal op het vuurwerk en laat kerstkransen bij het Christusframe staan, samen met twee kaarsen. Laat de ene kaars klein zijn en de andere groot.
 • Hang kerstkransen aan de muur. Dit vereist een contrasterend kleurontwerp van de kerstkransen aan de muur.
 • Zet kerstkransen op tafel. Laat deze kerstkransen van eetbaar fruit maken om te gebruiken na een goed feestelijk diner of avondmaal.
 • Kinderen zouden enthousiast zijn om hun eigen plezier te bereiden door eetwaren toe te voegen aan kerstkransen
 • Ik geniet van Kerstmis, want voor dat feest zullen alle gezinsleden elkaar ontmoeten en van die prachtige dag genieten.

Tradities van de kerstkrans

De tradities van kerstkransen gaan terug tot minstens de 17e eeuw. Het tonen van een krans aan de buitenkant van je deur symboliseerde dat je huis er een was die de geboorte van Christus vierde.

Kransen werden oorspronkelijk gemaakt van hulst, dat verschillende religieuze betekenissen heeft. De scherpe bladeren symboliseren de doornenkroon gedragen door Jezus tijdens de kruisiging. De rode bessen symboliseren het bloed van Christus. Een ander verhaal vertelt hoe oorspronkelijk werd gedacht dat de bessen wit waren. Ze werden door een kind aan de pasgeboren Jezus aangeboden. De hulst prikte in Christus’ vinger en toen bloosden de bessen rood van schaamte. Kransen versierd met rode en witte bessen zijn om deze reden populair.

Tegenwoordig worden kerstkransen op veel manieren gebruikt om de feestdagen te versieren en te vieren. Ze zijn gemaakt van alles, van verse balsemspar tot teddyberen en worden gebruikt als zakelijke kerstcadeaus, winkeldecoraties, voordeurdecoraties en meer. Kransen zijn tijdens de feestdagen over de hele wereld te zien en voor de meeste mensen symboliseren ze vrede en geven tijdens het seizoen.

Veel mensen maken zich zorgen over de commercialisering van Kerstmis, maar willen toch zinvolle geschenken geven aan vrienden en familie. Verse kransen en tafeldecoraties zijn prachtige cadeaus voor de feestdagen. Ze kunnen worden gegeven als bedankcadeaus, gastvrouwengeschenken, relatiegeschenken en meer. Ze kunnen worden versierd met dennenappels en bessen om de natuurlijke uitstraling en het aroma te behouden die een echte kerstkrans zo aantrekkelijk maken. Frisse centerpieces voor op tafel zijn ook erg populair. In tegenstelling tot bloemen kan een groenblijvend middelpunt maandenlang meegaan als er goed voor wordt gezorgd.

Tijdens de feestdagen kunt u genieten van verse kersttafellopers en -kransen. Klanten, bezoekers en passanten vragen zich allemaal af waar het mooie krans- of tafelaccent vandaan komt. Je kunt er trots op zijn om een ​​echte krans te geven, wetende dat het mensen in de vakantiestemming zal brengen. Levende geschenken zijn een unieke en mooie manier om je waardering, liefde of dankbaarheid voor iemand te tonen.

Een andere vakantietraditie met betrekking tot de kerstkrans is kussen onder de maretak. Eén verhaal zegt dat maretak door de druïden als heilig werd beschouwd en de grond niet mocht raken. Daarom werd de maretak opgehangen en als erkenning voor zijn heilige status moesten mensen die zich eronder verzamelden kussen. Anderen denken dat de traditie is begonnen door de Scandinaviërs, die geloofden dat maretak een symbool van vrede was. Vijanden die elkaar onder de maretak ontmoeten, moesten een wapenstilstand afkondigen en deze met een kus bezegelen.

Dit is een leuke traditie om te volgen en veel mensen doen dat ook. Maretak is vrij klein en soms onopvallend. Een andere optie is om een ​​kusbal op te hangen. Een kusbal is groter en is net als de krans versierd met strikken, bessen en dennenappels. Het is gemaakt van geurig groenblijvend blad. Kussenballen passen goed bij bijpassende kransen en zijn een uitstekende cadeaukeuze voor de feestdagen.

Tradities kunnen worden verspreid via culturen, religies, regio’s of families. Tradities helpen ons het verleden te herinneren en hen te eren die ons zijn voorgegaan. Ze worden meestal doorgegeven van ouders op kinderen. Het mooie van een traditie is dat je er zelf een kunt beginnen. Geef uw overtuigingen, gebruiken en gebruiken door aan uw kinderen. Voel je vrij om samen je eigen tradities te beginnen. Of het nu gaat om kussen onder de kusbal of het geven van een verse kerstkrans aan de gastheer van het Thanksgiving-diner, je familie zal zich dichterbij voelen als ze het oefenen.

Tips voor het kopen van een mooie kerstkrans

De feestdagen zijn een magische tijd, mede door de overal opgehangen versieringen die de toon zetten voor het seizoen. Een van de gemakkelijkste manieren om de sfeer in huis te halen, is door een kerstkrans op te hangen. Er zijn zoveel kerstkransen dat je er een kunt vinden die bij je persoonlijke stijl past.

Het mooie van een kerstkrans is dat je hem zowel binnen als buiten kunt plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om ze aan een deur, een raam of zelfs een muur te hangen. Maar waar moet u op letten bij het kiezen van een krans die u aan uw kerstdecor wilt toevoegen?

Een kunstkerstkrans is een goede investering omdat je hem jaar in, jaar uit kunt gebruiken. Als je een kunstmatige kerstkrans gaat kopen, zorg er dan voor dat je er een kiest die is gemaakt van materialen van topkwaliteit, zodat hij bestand is tegen opslag en de elementen als je van plan bent om hem buiten te plaatsen. U wilt er ook voor zorgen dat de kunstmatige materialen er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Wat betreft de specifieke verfraaiingen, dat is aan jou. Als je kleine cadeautjes, ornamenten of zelfs lichtjes erop wilt hebben als je wilt. Maar wat je ook kiest om te kopen, zorg ervoor dat het bestand is tegen de elementen als je van plan bent om het buiten te zetten.

Verse kerstkransen zijn een andere geweldige optie voor vakantiedecoratie. Een frisse krans geeft je huis die kenmerkende vakantiegeur, en er gaat niets boven een verse plant. Ze zullen echter niet eeuwig meegaan, dus u zult niet iets hebben dat jaar na jaar voor uw geld meegaat. Als u op zoek bent naar een verse kerstkrans als u een groenblijvende krans kiest, zorg er dan voor dat uw krans stevig is gebouwd. Je wilt er ook voor zorgen dat de groenblijvende takken groen, glad en niet droog zijn. Als je naar een krans kijkt die echt droog is of gele naalden heeft, dan is het een krans die niet goed verzorgd is. Of misschien wilt u een wijnstokkrans opnemen in uw vakantiedecor? Als je hierin geïnteresseerd bent, zorg er dan voor dat de krans die je kiest stevige ranken heeft en dat ze stevig in de kransconstructie zitten.

Er zijn fantastische kransen op de markt om uit te kiezen, dus het eerste wat je moet doen is beslissen of je voor een verse of kunstkerstboom wilt gaan. Als je eenmaal hebt besloten wat voor jou de beste keuze is, wil je er zeker van zijn dat je een aankoop van topkwaliteit doet die je feestdagen feestelijk en magisch zal maken. Welke krans u ook kiest, u kunt er zeker van zijn dat uw vakantiebezoekers met dit op uw deur worden begroet met vakantiegejuich.

De geschiedenis van de kerstkrans

De geschiedenis van de kerstkrans gaat vele eeuwen terug. De feestelijk versierde kransen waarvan we nu elk vakantieseizoen genieten, waren ooit heel anders. Ze hingen niet aan voordeuren, ook al waren ze versierd met felgekleurde linten.

In feite werden de eerste adventskransen gebruikt door vroege Germaanse stammen die cirkels van groenblijvende en lichte vuren verzamelden als tekenen van hoop voor de komende lente. De cirkelvormige structuur diende als herinnering aan het constante verstrijken van tijd en seizoenen. We hebben deze kransen niet uitbundig versierd zoals ze nu zijn. In plaats daarvan waren kransen eenvoudige herinneringen aan het komende seizoen. Deze traditie werd in leven gehouden door 16e-eeuwse christenen die kransen gebruikten als feestelijke symbolen voor de adventstijd en de hoop op de geboorte van Christus.

In 1839 werd de kerstkrans nog belangrijker voor de adventstijd. Johann Hinrich Wichern gebruikte een krans gemaakt van een karrenwiel om kinderen de betekenis van Kerstmis te leren en hen te helpen de nadering ervan af te tellen. Voor elke adventszondag, beginnend met de vierde zondag voor Kerstmis, plaatste hij een witte kaars in de krans en gebruikte voor elke tussenliggende dag een rode kaars. Op kerstavond zou de laatste kaars worden aangestoken. Dergelijke adventskransen werden vroeger versierd met verschillende natuurlijke materialen zoals: zaaddozen, dennenappels en noten. Elk decoratief element had zijn eigen betekenis.

Tegenwoordig worden kerstkransen nog steeds gebruikt vanwege hun symbolische waarde. Veel denominaties van christelijke kerkdiensten gebruiken nog steeds de adventskrans in de aanloop naar Kerstmis in afwachting van de geboorte van Christus. Elke zondag voorafgaand aan kerstavond wordt een nieuwe kaars aangestoken, wanneer de laatste kaars wordt aangestoken.

Maar ook gewoon vanwege hun mooie uiterlijk en verfrissende geur worden kerstkransen gebruikt. Kransen krijgen in elk huis hun eigen smaak terwijl gezinnen hun kransen in hun eigen stijl versieren. Naast dennenappels en natuurlijke elementen worden kransen versierd met linten, afbeeldingen en speelgoed. Ze worden gegeven als cadeau aan gastheren van vakantiefeesten en dienen ook als een welkom voor gasten. Van voordeuren en bogen tot woonkamermuren en eettafels, kerstkransen zorgen voor de perfecte feestelijke touch aan elke vakantiebijeenkomst. Dus denk de volgende keer dat u van uw krans geniet, terug aan de geschiedenis van de adventskrans – net zo rijk als zijn frisse, groenblijvende geur.

Kerstkransen om de vakantie te vieren

Kerst is pas over een paar dagen. Natuurlijk kijkt iedereen uit naar de meest bijzondere vakantie van het jaar. Dit is de tijd waarin we onze huizen meestal vullen met kleurrijke lichten, kerstkransen, linten, accessoires en vooral heerlijk eten en snoep. Dit is ook het seizoen waarin we ons huis uitnodigender maken voor onverwachte gasten, familiebijeenkomsten en speciale diners met kantoorgenoten en vrienden. Daarom is het voor eigenaren erg belangrijk om hun binnen- en buitenhuis om te toveren tot een plek die uiteindelijk de kerstsfeer uitstraalt.

Er zijn verschillende manieren om mooie kerstversieringen te maken. Een van de meest ideale en waarschijnlijk de gemakkelijkste manieren om je huis op de feestdagen voor te bereiden, is door een kerstkrans te gebruiken. Dit accessoire wordt door de geschiedenis heen traditioneel gebruikt. Het is ontstaan ​​in het oude Rome toen mensen groenblijvende takken begonnen aan te bieden als blijk van dank of vriendschap. Later werden deze takken tot ringen gevormd als teken van de eeuwigheid of de cyclus van het leven. Tegenwoordig is dit coole accessoire verkrijgbaar in verschillende varianten. We hebben de keuze tussen verse kerstkransen of gedroogde kransen. Er zijn ook varianten gemaakt om accenten toe te voegen aan verschillende delen van het huis, zoals buitenkransen en deurkransen. Voor algemeen gebruik raad ik aan om kerstkransen of vakantiekransen te kopen.

Het kiezen van de juiste krans kan vrij eenvoudig zijn, zolang u maar weet hoe u wilt dat uw huis eruitziet. Het selecteren van een thema of concept kan ook helpen om uw keuzes te verfijnen. Je kunt traditioneel, modern of funky gaan. Kiezen tussen natuurlijke of kunstmatige kerstkransen moet ook worden overwogen. Als je de moeite wilt nemen om mooie kransen te maken, maar eenmalig, dan zijn natuurlijke kransen ook een goede keuze. Of als je het een leuk idee vindt om je huis te decoreren met kransen die meerdere jaren meegaan, dan zijn kunstkransen het uitstekende alternatief. Hoe dan ook, je kunt je krans maken of ontdekken door te zoeken naar decoratie-aanwijzingen die bij je passen.

Probeer tot slot een decoratieplan of kleurenschema voor je huis op te stellen. Deze kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Probeer bij het selecteren van accentkleuren goud, rood of groen te kiezen. Je kunt ook monochrome decoraties tegen je krans proberen om het groen te benadrukken.

Kerstkransen en slingers

Kerstkransen en slingers zijn waarschijnlijk de meest gastvrije kerstversieringen. Niets herinnert ons aan de snel naderende eerste kerstdag als de plotselinge verschijning van een kerstkrans op een voordeur.

Kant-en-klare slingers en kransen zijn overal verkrijgbaar bij uw plaatselijke supermarkt of dollarwinkel en kunnen eenvoudig worden aangepast als u een persoonlijker statement wilt maken. Houd rekening met de grootte en kleur van de krans bij het selecteren van deze voor uw voordeur. Een te kleine krans ziet er schattig maar onnatuurlijk uit, terwijl een te grote krans er belachelijk uitziet, hoe mooi hij ook is. De kleur van de krans moet een aanvulling zijn op of sterk contrasteren met de kleur van de deur.

Zodra je de kleur en grootte van de krans hebt bepaald, is het tijd om op zoek te gaan naar extra decoratieve elementen in je tuin. Of u kunt ook stadstuinen controleren op klimop en groenblijvende struiken met aantrekkelijk blad. Breid je zoekopdracht uit naar een nabijgelegen bos als je op het platteland woont. Takken van skimmia, laurier of hulst zullen allemaal structuur en volume toevoegen aan uw slingers en kransen. Vergeet de bladeren met een ongewone vorm en kleur niet.

Bessen zijn ook een belangrijk onderdeel van kerstkransen en -slingers, en veel tuinheesters bieden veel in gele, oranje of rode kleuren. Een van de meest populaire bessenstruiken die worden gebruikt voor kerstversieringen zijn dikke witte sneeuwbessen, surrealistisch ogende paarse schoonheidsbessen en vooral feestelijke maretakjes. Als je je krans er magisch uit wilt laten zien, gebruik dan bleke, gevederde bloemhoofdjes van miscanthus en pampagras.

Als je geen eigen tuin hebt, maak je geen zorgen, al deze prachtige planten zouden verkrijgbaar moeten zijn bij je plaatselijke bloemist. Bovendien kun je altijd andere bloemen vinden die je zullen helpen om van je kerstkransen en slingers iets ongewoons te maken. Rozen in contrasterende kleuren met donker blad zouden er bijzonder luxueus en feestelijk uitzien.

Als je de traditionele krans beu bent, kun je kiezen voor kransen gemaakt van kale, gedraaide twijgen die er behoorlijk sculpturaal en passend winters uitzien en een welkome afwisseling zijn van het gebruikelijke groen.

Kransen mogen niet beperkt blijven tot alleen de voordeur. Kleine kransen in de vorm van harten en cirkels zien er prachtig uit als ze aan de rugleuning van stoelen worden gehangen, terwijl grotere kransen die aan de bovenkant van spiegels worden opgehangen, elegante en dramatische brandpunten kunnen vormen.

 

Best Christmas Wreath – Kerstkrans 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.